Vrem o ţară ca afară cu corupţii din ţară?

Deputatul PNL Mihai Voicu a fost condamnat, joi, la 3 ani de închisoare cu suspendare “pentru folosirea influenţei sau a autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite”. Decizia a fost dată de Înalta Curte şi poate fi contestată la completul de 5 judecători. Trecând peste faptul că mai e puţin şi o să avem condamnări pe viaţă cu suspendare, este timpul să avem o nouă discuţie cu privire la modul total netransparent prin care se “plimbă” banii prin buzunarele partidelor politice din România şi cum cei care “se plimbă” cu sacoşele de bani pe la “partid” sunt primii pe listele pe care aceste partide ni le vâră sub nas la fiecare scrutin electoral.

Salut, sunt Victor Lungu şi azi vă voi face o scurtă demonstraţie a faptului că partidele politice sunt principala sursă de corupţie în piaţa de profil. Şi, cum politicienii sunt cei care legiferează în domeniu, vom rămâne veşnic să ne întrebăm: ce-a fost mai întâi: politicianul sau corupţia? Cine pe cine a plodit, ca să mă exprim elegant?

Cu privire la speţa tocmai judecată, procurorii DNA au susţinut şi demonstrat că, în perioada ianuarie - aprilie 2012 Mihai Voicu, în calitate de preşedinte al PNL Dolj şi vicepreşedinte al PNL la nivel naţional, şi-a folosit influenţa şi autoritatea pentru a le impune membrilor Biroului permanent teritorial să vină cu sacoşa de bani de acasă dacă vor să mai candideze pentru un loc eligibil pe prea curata listă de la Locale a USL (că PNL se ţinea de brăcinari cu PSD la acea vreme). Ca să traduc, le cerea bani “să sprijine financiar campania electorală”. Fără bani, “Partidul” nu le putea asigura decât un loc codaş pe liste. Invers, banul adus în campanie, le asigura chiar şi un loc în sinecură pentru ocuparea unei funcţii de conducere într-o instituţie publică. Banul ţine loc de inteligenţă şi competenţă la politicieni, indiferent de culoarea politică sub care se ascund. Iar bugetele Patriei şi rezerva de funcţii publice este prada lor de război la fiecare patru ani. În rest, fraierii de contribuabili sunt lăsaţi să se joace de-a #Rezistacii şi #Tefeliştii, s-o hipsterească-n stradă când pentru o #Cauză, când pentru o altă #Cauză. Vorba aceea: “Cine nu sare (cu banul), nu vrea schimbare (de poziţie pe listă)”!

Voicu a reuşit să-şi ţepuiască, prin această metodă, 20 de colegi de organizaţie - cu sume cuprinse între 5.000 de lei şi 20.000 de lei, în valoare totală de 290.450 de lei. 156.680 de lei i-a primit unul Enea să se ocupe de campanie. Având în vedere faptul că acesta a folosit din sumă doar 24.873 de lei, restul punându-i în buzunar, te întrebi cine-i prostul, care e hoţul? 290.450 lei minus 154.680 lei face 135.770 lei, neantizaţi în buzunărelul lui Voicu. 154.680 lei minus 24873 lei face 131.807 lei, neantizaţi în conturile amicului Enea. Total neantizaţi la buzunarele lui Voicu şi Enea: 267.577 lei. Pentru doar 4 luni de muncă “de partid”... Fain, nu? Dar puteţi pune orice alt nume în locul lui Voicu, din orice alt partid şi chiar şi din al lui... Atâta tot că nu s-a supărat încă nimeni pe aceste “nume” cât să le spună celor de la DNA că e cazul să le bage minţile în cap. Poate se mai supără încă o dată cineva chiar pe Nea Bleaga, care încă nu a explicat cum de se plimba maşina sa cu portbagajul tixit de aproape un milioan de euro în numerar... Aşa cum s-a supărat pe Neluţu Olteanu, zis “Mexicanu” de la Bistriţa, care s-a trezit re-inculpat într-un vechi dosar de retrocedări pe care-l credea uitat pe un colţ de etajeră.

Ca să realizaţi cât de sordite sunt aceste cărări pe care le bătătoresc prin partide aceşti cărăuşi de bani cu punga, merită să ne amintim câteva faze din acest dosar al “Mexicanului”. Să ţineţi minte că Emil Boc era premierul României la data la care, “potrivit referatului procurorilor, Dorin Cocoş a fost sunat de Sergiu Diacomatu şi Remus Baciu că Ioan Oltean îi ameninţă. Ulterior, Cocoş l-a sunat pe Emil Boc ca să intervină în acest scandal. Telefonul lui Cocoş a fost dat pe speaker, astfel că discuţia lui cu Boc a fost auzită de mai mulţi martori. "Stai liniştit, încerc să rezolv această problemă cu Oltean şi nu veţi mai fi ameninţaţi", ar fi spus Boc. În acest timp, Baciu şi Diacomatu îl ameninţau şi ei pe Oltean cu un scandal sexual. Aceştia ameninţau că vor publica fotografii cu Crinuţa Dumitrean şi un procuror, dar şi cu Oltean şi Dumitrean, fotografii care ar fi declanşat un scandal de proporţii la acea vreme”.

De, taică, la întrebarea „Unde este Raiul pe Pământ?”, răspund, fără să clipesc: „În România”. Căci, unde în altă parte a Lumii s-au mai văzut oameni care să stea în fundul gol, să mănânce mere şi să pretindă că trăiesc ca-n Rai?

Şi, gata!

Adauga comentariu