Virgil Țurcaș și-a prezentat echipa cu care vrea să revoluționeze județul Sălaj. ”Mandatul meu va sta sub semnul decenței, al responsabilității și al transparenței”

Noul prefect al județului Sălaj, Virgil Țurcaș și-a prezentat azi, echipa cu care vrea să revoluționeze Sălajul. Anunțul a fost făcut în prima conferință de presă din momentul în care a fost instalat la Prefectura Sălaj. 

Paul Maghiu va fi în mandatul lui Țurcaș, directorul de Cancelarie.  Maghiu este fost jurnalist la Graiul Sălajului și Adevărul, cu experiență în administrația locală și în activitatea de comunicare și relații publice (fost consilier județean, fost purtător de cuvânt al SC Transurbis SA și Citadin, șef Birou Relații cu Publicul la Compania de Apă Someș SA, Sucursala Zalău). 

Alexandru Tamba, economist de meserie va avea rolul de consultat pe probleme econonice. Are o experiență de peste 35 ani, este membru CECCAR filiala Sălaj din 1995 și fost președinte CECCAR (2008-2016). De asemenea, Tamba este membru al Camerei Consultanților Fiscali din 2009, a fost contabil șef și apoi director economic la SC Drumuri și Poduri SA Sălaj în perioada 1990-2002. În ultima perioadă a activat la firma proprie de contabilitate și consultanță financiară. 

Florina Man este de azi noul purtător de cuvând al Prefecturii Sălaj. Man este fostă angajată a S.C. Simex S.A. Șimleu Silvaniei-Departamentul Relații Publice. Agenția de Presă Mediafax a fost primul contact cu presa scrisă în perioada studenției (monitorizarea presei), continuând apoi ca redactor știri la Radio Transilvania Zalău și colaborator în presa scrisă.

În cadrul echipei prefectului a fost cooptată și Adriana Sabou care va avea rolul de funcționar în cadrul Instituției Prefectului.
 

Virgil Țurcaș, prefectul de Sălaj: ”Mandatul meu va sta sub semnul decenței, al responsabilității și al transparenței”

Virgil Țurcas (PNL) noul prefect, vrea să revoluționeze județul. Țurcaș a spus că își dorește să aducă instituțiile statului mai aproape de cetățeni, să pună accent pe transparență și accesabilitate. De asemenea Turcaș va monitoriza îndeaproape activitatea instituțiilor și administrațiilor locale și va sprijini inițiativele benefice pentru sălăjeni.

”Vom fi prezenți nu doar în ședințe, în birouri, ci și pe teren, ori de câte ori va fi necesar. În următoarea perioadă mi-am  propus, împreună cu echipa care a venit alături de mine, să avem întâlniri cu asociații profesionale, sindicate, reprezentanți ai patronatelor sau ai mediul ONG. De asemenea, o altă prioritate va fi  facilitarea relației dintre mediul de afaceri și instituțiile deconcentrate și alte instituții din teritoriu a instituțiilor centrale de stat, precum și mijlocirea în relația cu ministerele de resort pentru problemele ridicate din teritoriu. Ne propunem să promovăm și să impulsionăm o mai puternică implicare a ONG-urilor și a societății civile în deciziile administrațiilor locale și județene sau a unor instituții.  Considerăm că este nevoie de o prezență mai serioasă a societății civile în proiectele care influențează viața sălăjenilor. Vom pune accent în mod deosebit pe relația directă a funcționarilor publici cu cetățeanul- felul în care aceștia răspund solicitarilor, tonul folosit și mai ales timpul de soluționare a problemelor cetățenilor. Nu vă așteptați să vorbesc doar despre ce e frumos și bine în instituții. Voi insista pe lucrurile care nu merg. Mai multa performanță și eficiență în instituții. Vom sprijini instituțiile abilitate în lupta lor împotriva corupției”, a spus precectul Virgil Țurcaș. 

 

 

 

Adauga comentariu