VIDEO. Pentru cei care ne critică că scriem despre șoferii care nu respectă regulile de circulație și în special culorile SEMAFORULUI. CITIȚI CU ATENȚIE

Scriam acum câteva zile despre faptul că o autospecială de la CITADIN dezinfecta străzile din Zalău, iar la un moment dat șoferul nu a ținut cont și a trecut pe galben spre roșu. Totul a fost filmat după câte se pare de un coleg al soferului de pe autospecială, care la rândul lui a trecut pe culoare roșie a semforului. Au sărit oamenii pe mine gată să mă ”omoare”, de parcă eu aș avea ceva cu CITADIN sau cu acea companie. NU am nimic cu nimeni, repet cu NIMENI, doar că vreau ca în această țară să se respecte legile și implicit regulile de circulație. M-am săturat să aud de morți și răniți pe drumurile din Sălaj. 

Într-o altă ordine de idei, vreau să le reamintesc acelor care ne critică despre faptul că anul trecut s-au petrecut foarte multe accidente de circulație pentru că șoferii au uitat de semnificația culorilor de la SEMAFOR. Și au fost foarte multe și unele grave, chiar cu pierderi de vieți omenești. 

O să amintesc de un accident care s-a petrecut anul trecut în 21 martie, când doi bătrâni au murit. Accidentul s-a petrecut în centrul Zalăului, la scuarul de langă ceas. Au fost implicate două autorisme, un SUV Mercedes și o Dacie. Soferul și pasagerul din autoturismul românesc au murit, iar ceilalți doi din Mercerdes s-au ales cu câteva zgârieturi. Potrivit IPJ Sălaj, șoferul SUV-ului a trecut pe galben, iar bătrânul din Dacie se pare că nu i-a acordat prioritate de trecere Mercedesului. La un an de la tragicul eveniment, cazul este încă în lucru. 

Tragicul accident din 21 martie 2019, când au murit două persoane

”Din primele cercetări efectuate de polițiști s-a stabilit că la data de 21 martie 2019, ora 13.35, un bărbat, în vârstă de 80 de ani, conducea autoturismul proprietate personală pe bulevardul Mihai Viteazul din Zalău, iar la efectuarea virajului la stânga nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism, care circula din sens opus, condus de un bărbat de 43 de ani, din Municipiul Zalău, și a intrat în coliziune cu acesta. Cercetările efectuate de polițiști au stabilit că șoferul a pătruns în intersecție pe culoarea galbenă a semaforului electric”, se arată într-un comunicat al IPJ Sălaj. 

Este doar un caz tragic din sutele de accidente care se petrec pe drumurile din Sălaj. Sigur, nu toate se petrec din cauza nerespectării culorilor semaforului, dar în accidentul amintit dacă șoferul Mercedesului respecta culoare galbenă, urmările erau altele. 

Culoarea roşie a semaforului electric a lăsat peste 100 de şoferi fără permis de conducere

Potrivit IPJ Sălaj, în perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2019, poliţiştii rutieri au organizat mai multe acţiuni ce au avut ca scop conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun în situaţia în care încalcă regulile de circulaţie referitoare la semnificaţia culorilor semafoarelor electrice aflate în funcţiune. În urma activităţilor desfăşurate de poliţişti au fost aplicate 116 sancţiuni contravenţionale şi au fost reţinute, în vederea suspendării, tot atâtea permise de conducere. De asemenea, în perioada de referinţă s-a produs şi un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

Mai mult, în primele două luni ale anului 2020, pentru încălcarea acestei reguli au fost aplicate 24 de sancţiuni contravenţionale, fiind reţinute tot atâtea permise de conducere.

Având în vedere prevederile O.U.G. 195/2002  privind circulația pe drumurile publice, conducătorul unui autovehicul care nu respectă semnificaţia culorii roşii a semaforului electric este sancţionat cu amendă prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni, respectiv 4-5 puncte amendă, iar ca măsură complementară, permisul de conducere se suspendă pentru o perioadă de 30 de zile.

Dacă din cauza nerespectării acestei reguli de circulaţie se produce un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, şoferul este sancţionat cu amendă prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni, respectiv 6-8 puncte amendă, iar permisul de conducere se suspendă pentru o perioadă de 60 de zile.

De asemenea, în situaţia producerii unui accident de circulaţie din cauza acestei abateri se întocmeşte dosar penal şi permisul de conducere se reţine până la soluţionarea cauzei. 

P.S

Din punctul meu de vedere este foarte important respectarea acestor reguli de cirulație, având în vedere cele de mai sus, însă pentru unii se pare că regulile sunt făcute să fie încălcate. Dacă cineva care are bolid crede că nu i se poate întampla nimic, doar pentru că are o mașină puternică se înșala amarnic. Așă că dragi critici gândiți-vă de două ori înainte de a critica și oricum pe noi nu ne deranjează aceste critici, ci ne face să mergem și mai departe și să depistăm și mai mulți șoferi care nu respectă culorile semaforului. 

Aceste fiind spuse să aveti grijă de voi și să circulați cu atenție...

Șoferul de la Citadin care trece pe galben spre roșu și șoferul care trece pe roșu

 

 

Adauga comentariu