VIDEO. Asteptarea a luat sfârșit. Elicopterul SMURD de la JIBOU este operațional

După ani de zile, azi a fost inaugurat la Jibou, elicopeterul SMURD și hangarul în care va staționa ”pasarea” pentru salvarea de vieți omenești. Într-un cadru festiv, în incinta Secție de Pompieri Jibou s-au aflat numeroși oameni din cadrul autorităților administrației publice județene și centrale, în frunte cu șeful Departamentului pentru Situații de Urgențe, Raed Arafat. Regiunea de Nord-Vest este ultima care până azi nu avea un elicopter SMURD. În prezent sunt 8 centre aeromedicale în România.

Ca la orice sărbătoare la români, și la Jibou a început cu intonarea imnului de stat și cu o slujbă de sfințire a hangarului și a elicopterului, după care rând pe rând au vorbit primarului Jiboului, Dan Ghiurco, preșdintele Consiliului Județean Sălaj, Tiberiu Marc și șeful Departamentului pentru Situații de Urgențe, Raed Arafat. Toți au explicat cât de important este acest elicopter pentru situații de urgență. 

Tot azi, în încinta Secție de Pompieri Jibou s-a mutat si serviciul de Ambulanța din oraș, iar începând de azi, atât pompierii, cât și medicii SMURD și cei de pe Ambulanță vor lucra impreună. 

Adauga comentariu