Un plutonier făcea contrabandă cu țigări în Unitatea Militară din Șimleu Silvaniei. Procurorii l-au prins ÎN FLAGRANT

Subofițerul Florin Mocanu din cadrul Unității Militare Șimleu Silvaniei a fost prins în flagrant miercurea trecută cu 290 de pachete de țigări netimbrate. Militarul este cercetat acum sub control judiciar de către procurorii Parchetului Militar Cluj - circumscripția Oradea.  

Subofițerul a ajuns în atenția procurorilor militari la începutul anului 2019. Acesta se aproviziona cu țigări de pe piața neagră, pe care le vindea pe traseul Marghita - Șimleu Silvaniei, în timp ce mergea la serviciu, dar și în unitatea militară din Șimleu Silvaniei. Plutonierul major a fost ajutat și de alte persoane care preluau țigările sau colectau banii. 

Procurorii au descoperit în urma cercetărilor sursa țigărilor, dar și clienții subofițerului. Miercurea trecută, Florin Moxanu a fost ridicat de anchetatori imediat după ce a făcut o tranzacție cu o femeie din Marghita de la care cumpăra țigările, conform adevarul.ro.

Imediat după flagrant, o echipă formată din poliţişti ai Brigăzii de Operaţiuni Speciale, de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice şi Jandarmi, sub supravegherea unui procuror militar au realizat patru percheziţii domiciliare declanşate atât la locuinţa subofiţerului cât şi la alte persoane. 

În total, în urma percheziţiilor, au fost ridicate 2.024 de pachete de ţigări din mărcile Marvel, Compliment, Compliment Blue şi Jin Ling, toate cu timbru neconform. Totodată, din locuinţa femeii din Marghita care aproviziona cadrul miltiar cu țigări au fost ridicaţi şi 10.000 lei, bani suspectaţi că provin din activitatea de contrabandă.   

Cadrul militar a fost plasat sub control judiciar. 

Ancheta continuă, iar în următoarele zile vor fi audiate câteva zeci de persoane, atât militari şi civili, bănuiţi că i-au fost complici subofiţerului, ajutândul să transporte şi să vândă ţigările, ori au făcut parte din lista lui de clienţi.

Sursa foto și informații - adevărul.ro 

Adauga comentariu