Tot mai puțin șoferi respectă regulile de circulație, iar polițiștii întocmesc dosare penale pe bandă rulantă

În prezent, regulile de circulație sunt făcute doar pentru ”proști” și pentru acei șoferi care îi interesează soarta lor și a celorlalți participanți la trafic. Chiar dacă în această perioadă este într-o oarecare măsură interzisă circulația pe timpul nopții, din cauza noului coronavirus, pentru câțiva șoferi aceste măsuri sunt neinteresante. Mai mult, se pare că la modă, în Sălaj este să conduci fără permis de conducere sau cu permisul suspendat. 

Poliţiştii Postului de Poliţie Lozna au depistat în trafic la sfârşitul săptămânii trecute (27 martie a.c., la ora 11.00) un bărbat, din comună, care conducea autoturismul pe Drumul Comunal 30, pe direcţia Valea Loznei-Lozna. Verificările efectuate de  poliţişti au stabilit că acesta nu deţine permis de conducere.

O zi mai târziu, 28 martie a.c., la ora 9.00, poliţiştii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Sărmășag au oprit pentru control, prin localitatea Sărmăşag, un autoturism condus de un tânăr de 33 de ani. Din verificări s-a stabilit că şoferul are exercitarea dreptului de a conduce suspendată.  

În aceeaşi zi, un bărbat de 48 de ani, din judeţul Cluj a fost depistat de poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Cehu Silvaniei, în timp ce conducea autoturismul prin localitate, deşi dreptul de a conduce era suspendat.

Seara (28 martie a.c., la ora 23.27), poliţiştii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Nușfalău, au identificat un autoturism, condus de un bărbat din localitate. Testarea cu alcooltestul a evidenţiat o alcoolemie de 0,75mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cazurile, poliţiştii au întocmit dosare penale şi continuă cercetările pentru administrarea întregului probatoriu, iar la finalizarea cercetărilor, acestea vor fi înaintate la unităţile de parchet din zona de competenţă cu propuneri legale.

Adauga comentariu