Tiberiu Marc, președinte Consiliului Județean Sălaj despre cele patru cazuri de COVID-19 în județ: ”Vreau să vă asigur că aceste informații NU sunt reale”

Secția de Boli Infecțioase, cu toate structurile aferente, va fi operațională până vineri pentru eventualele cazuri de infecții cu Covid-19. Infrastructură, fluide medicale, aparatură de ventilație și monitorizare în compartimentul nou de Terapie Intensivă, echipamente de protecție individuală potrivit normelor, medicamente și materiale sanitare pentru funcționare normală.

Tiberiu Marc, Președintele Consiliului Județean Sălaj spune că autoritățile sunt preocupate de asigurarea tuturor condițiilor pentru ca siguranța pacienților și a personalului medical să nu fie o grijă în plus în această perioadă dificilă

"Vreau să-i asigur pe toți locuitorii Sălajului, pe medicii și personalul medical din Spitalul Județean de Urgență Zalău, pe cei care oferă suport tehnic și de specialitate spitalului, că suntem preocupați de asigurarea tuturor condițiilor pentru ca siguranța pacienților și a personalului medical să nu fie o grijă în plus în această perioadă dificilă. Știm că este o grijă justificată protecția personalului medical față de riscul de infectare. Este motivul pentru care cei implicați în asigurarea echipamentelor de protecție individuală au făcut tot posibilul ca sănătatea medicilor, a asistentelor, a personalului de îngrijire sau suport al actului medical să nu fie pusă nicio secundă în pericol. Simt îngrijorarea voastră și vă asigur că spitalul este pregatit să vă asigure protecția potrivit normelor. Facem cu toții efortul de a asigura continuitate în aprovizionare cu tot ceea ce este necesar! Vreau să MULȚUMESC încă o dată TUTUROR celor care au făcut donații pentru spital

Președintele Marc a mai spus și faptul că au fost demarate deja procedurile pentru asigurarea spațiilor de odihnă pentru personalul medical, în cazul în care aceștia nu vor dori să își pună în pericol familiile.

Fake News cu privire la cazurile Covid-19 în Sălaj și lipsa echipamentelor

Tiberiu Marc este sigurul sălăjean până acum care a reacționat după ce postul de televiziune Antena 1, în timpul jurnalului de știri de ieri de la ora 19.00 a anunțat că în Sălaj sunt patru cazuri de COVID-19. Acesta a ieșit azi și a dezmițit informațiile spunând că nu sunt reale. 

 "Am văzut în ultimele ore apariția în spațiul public a unor informații legate de situația stocurilor de echipamente de protecție și a persoanelor infectate și internate la SJU Zalău. Vreau să vă asigur că aceste informații NU sunt reale motiv pentru care vă rog pe toți cei care vreți să oferiți asemenea informații, să le luați din surse autorizate. Există o legislație clară în acest sens. Mulțumesc, sănătate tuturor!", a subliniat Tiberiu MARC.

Adauga comentariu