Tânărul care a decedat în Munții Făgăraș, Szabolcs Kovacs va fi înmormântat azi, de la ora 15.00, în Zăuan

Tânărul de 22 de ani care a decedat luni noaptea, la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Sibiu este Szabolcs Kovacs, orginar din satul Zăuan, comuna Ip. Student în anul IV la Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș și voluntar la SMURD, Szabolcs Kovacs s-a aventurat luni, 24 septembrie, împreună cu o fată în Munții Făgăraș. Ninsoarea care s-a abătut peste munte i-a luat prin surprindere și au rămas blocați pe creastă. Chiar dacă salvamontiștii din Argeș și Sibiu s-au mișcat destul de repede, sălăjeanul de 22 de ani a decedat la Spitalul din Sibiu, în jurul orei 02.00, din cauza unui stop cardiorespiratoriu. 

Înmormântarea va avea loc azi, de la ora 15.00, în satul sau natal, Zăuan, din comuna IP. 

Szabolcs Kovacs avea 22 de ani și a fost student în anul patru la Universitatea de Medicină și Farmaciei din Târgu Mureș, profilul asistent medical generlaist. De asemena a fost și voluntar la SMURD. A învățat la Colegiul Național ”Simion Bărnuțiu” din Șimleu Silvaniei și visa să devina un doctor priceput în salvarea de vieți omenești. 

Organizația Studențească de Medicină de Urgeanță prin intermediul retelei de socializare Facebook a transmis un mesaj de condoleanțe.

”Este extrem de dureros când tocmai cei care își dedică viața pentru salva vieți pleacă dintre noi. Din păcate, astăzi colegul nostru, Szabolcs Kovacs, ne-a părăsit. Este dificil să mai putem spune ceva. Și este și mai greu când este vorba de Szabi, cel care era mereu cu zâmbetul pe buze, mereu gata să dea o mână de ajutor. Cu toții l-am cunoscut ca fiind extrem de pasionat de ceea ce făcea și plin de entuziasm. Dedicat voluntariatului, a făcut tot ceea ce a putut pentru a-și clădi o carieră frumoasă. Viața însă a avut alte planuri cu el...inima lui a încetat să bată, în munți, a doua lui casă...Ai plecat dintre noi mult prea devreme, însă te vom păstra în sufletele noastre! Dumnezeu să te odihnească în pace! Rămas bun, prieten drag!”, se arată în mesajul de condoleanțe al Organizației Studențești de Medicină de Urgeanță.

 

 

 

 

Adauga comentariu