Spitalul din Zalău, într-un top "select" unde AVORTUL este INTERZIS

Spitalul din Zalău se află într-un top select de unități spitalicești unde nu se realizează avorturi la cerere. În alte 50 de spitale din țară se practică această interdicție, în timp ce în alte 36 de spitale din țară nu se operează avorturi în sărbătorile religioase. 

Informațiile au fost publicate în raportul "Refuzul la efectuarea avortului la cerere în România" publicat de HotNews care arată că în 51 de spitale din 29 de județe ale României nu fac deloc întreruperi de sarcină la cerere, arată raportul realizat de Centrul FILIA, ONG care militează pentru egalitatea de gen, în parteneriat cu ECPI - Centrul Euroregional pentru Inițiative Publice. Pe listă regăsim de la spitale mari, precum Spitalul Universitar din București sau Spitalul Județean din Cluj-Napoca, până la spitale din orașe mici, unde este posibil să nu existe alternative - alte spitale sau clinici private. De asemenea, în alte 36 de spitale din România nu se pot face avorturi la cerere în perioada sărbătorilor religioase.

Raportul arată că în doar 40 de spitale (niciunul în București) din 24 de județe se pot face întreruperi de sarcină oricând. 

Adauga comentariu