Șoferi băuți pe drumurile din Sălaj. Top cinci cele mai mari alcolemii înregistrate în luna septembrie

Una dintre cele mai importante cauze care generează accidente de circulație este alcoolul la volan. Mulți șoferi se urcă băuți și produc accidente, unele chiar și mortale. Nici județul Sălaj nu este lipsit de asemenea șoferi. Lună de lună sunt depistați șoferi cu alcolemii record. Cea mai mare alcolemie cu care a fost depistat un șofer pe drumurile din Sălaj, luna trecută a fost o alcolemie de 1,09  mg/l alcool pur în aerul expirat.

Poliţiştii din cadrul secției 7 Poliție Rurală Crasna au oprit pentru control, la data de 5 septembrie 2019, pe Drumul Național 19B, în localitatea Nușfalău, un autoturism condus de un bărbat de 40 de ani. La testarea cu alcooltestul s-a evidenţiat o alcoolemie de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În aceeași zi, la ora 9.55, poliţiştii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Crasna au depistat la intersecția DJ 108 G cu DJ 191E, în localitatea Crasna, un autoturism condus de un bărbat de 64 de ani, din municipiul Zalău. Testarea cu alcooltestul a evidenţiat o alcoolemie de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Trei zile mai târziu, în 8 septembrie, la ora 15.50, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Jibou au fost sesizați despre producerea unui eveniment rutier în care sunt implicate două autoturisme și care s-a produs între localitățile Aluniș și Inău. Ajunși la fața locului, polițiștii au stabilit că, în urma impactului, nu s-au înregistrat victime, doar pagube materiale. Ambii șoferi au fost testați cu alcooltestul, unul dintre aceștia, un bărbat de 39 de ani, din comuna Someș Odorhei, avea o alcoolemie de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier au oprit pentru control, la data de 21 septembrie, ora 22.38, în municipiul Zalău. Un tânăr 25 de ani, din municipiul Zalău a fost depistat pe strada Torentului, în timp ce conducea autoturismul cu o alcoolemie de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat, cea mai mare alcolemie înregistrată luna trecuta. 

În toate aceste cazuri, polițiștii au întocmit dosare penale pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

La data de 30 septembrie, ora 7.15, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au depistat pe bulevardul Mihai Viteazul, din municipiul Zalău, un autoturism condus de un bărbat de 43 de ani, din Zalău. Testarea cu alcooltestul a indicat o valoare de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost condus la spital pentru recoltare de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, însă a refuzat recoltarea.

Și în acest caz, poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările pentru infracţiunea de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice. 

 

 


Adauga comentariu