Șase elevi sălăjeni au obținut media 10 la Evaluarea Naţională

Rezultatele la Evaluarea Naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a s-au afişat astăzi, 25 iunie 2019, promovabilitatea pe județ, înainte de contestații fiind de 69,17%. În județul Sălaj s-au înscris la examen 1.882 de candidaţi dintre care 1.726 au fost prezenţi, 156 au absentat, iar un elev de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Pericei a fost eliminat la proba la Limba şi literatura maternă pentru tentativă de fraudă, după ce i-a sunat telefonul mobil în timpul probei scrise. Elevul a primit nota 1 (unu) la proba respectivă şi a fost eliminat din sala de examen.

Dintre cei 1.726 candidați prezenți la evaluare, 1.194 au obținut medii peste 5. La proba scrisă de Limba şi literatura română, în județul Sălaj s-a înregistrat un procent de prezență de 72,17% și 33 note de 10 (zece) dintre care 18 la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Zalău, șapte la Școala Gimnazială „Gheorghe Lazăr” Zalău, două la Școala Gimnazială „Simion Bărnuțiu” Zalău, tot două note de 10 și la Școala Gimnazială „Silvania” Șimleu Silvaniei, respectiv câte o notă de 10 (zece) la Șoala Gimnazială „Corneliu Coposu” Zalău, Școala Gimnazială „Bathory Istvan” Șimleu Silvaniei, Școala Gimnazială „Simion Bărnuțiu” Bocșa și Școala Profesională Sâg. La proba scrisă de Matematică s-a înregistrat un procent de 59,27% și 18 note de 10, dintre care șapte la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Zalău, trei la Școala Gimnazială „Silvania” Șimleu Silvaniei, câte două note de 10 la școala Gimnazială „Simion Bărnuțiu” Zalău, școala Gimnazială „Gheorghe Lazăr și școala Gimnazială „Lucian Blaga” Jibou, respectiv câte o notă de 10 la Liceul Tehnologic „Octavian Goga” Jibou și școala Gimnazială „Simion Bărnuțiu” Bocșa. La proba scrisă de Limba şi literatura maternă, procentul de promovare este de 94,41%, absolvenții obținând trei note de 10 (zece), respectiv câte una la Liceul Reformat „Wesselenyi” Zalău, Liceul Tehnologic „Petri Mor” Nușfalău și Școala Gimnazială Nr. 1 Borla.

În județul Sălaj, șase absolvenți au reuşit să obţină media 10 la Evaluarea Naţională din acest an, dintre care patru de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Zalău, un elev al Școalii Gimnaziale „Gheorghe Lazăr” Zalău și un elev de la Școala Gimnazială „Simion Bărnuțiu” Bocșa. Rezultatele finale, după soluţionarea eventualelor contestaţii vor fi publicate în data de 29 iunie 2019, ne informează biroul de presă al Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj.

foto: a1.ro

Adauga comentariu