Sălaj, județul cu cei mai mulți bugetari din România

Județul Sălaj se află într-un top select al județelor ce înregistrează cei mai mulți bugetari la mia de locuitori. În țară, doar în Vâlcea sunt mai mulți bugetari raportați la numărul de locuitori decât în Sălaj. 

În Sălaj avem câte 19 bugetari la fiecare o mie de locuitori, la fel ca în Tulcea. Doar Vâlcea ne depășește cu o medie de 19,2 bugetari la mia de locuitori, conform unui studiu al HotNews. La polul opus se află județele Bihor (10,9 la mie) și Brașov (11 la mie). 

La sfârșitul lunii aprilie 2019, la nivelul administrației publice locale erau înregistrate 271.315 posturi ocupate, în cadrul instituțiilor publice finanțate integral din bugetele locale, potrivit datelor Ministerului Finanțelor Publice (MFP), transmise la solicitarea HotNews.ro. Bineînțeles, cei mai mulți angajați sunt în administrația publică centrală, în jur de 800.000, din care aproape 600.000 în instituțiile finanțate integral din bugetul de stat. Pe total, aparat de stat, avem circa 63 de bugetari la mia de locuitori, dacă luăm datele publice cele mai recente, arată studiul HotNews. 

Adauga comentariu