Procurorii au ajuns la o concluzie în cazul TRAGEDIEI de la Jibou în care 4 tinere și-au pierdut viața

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou au ajuns la primele concluzii în cazul tragediei de la Jibou. Prim-procurorul de la JIbou, Victor Liloiu, ne-a comunicat că deși s-au vehiculat zvonuri că semafoarele nu funcționau, s-a putut demonstra că semnalele acustice și luminoase mergeau perfect.

"Am ajuns la o concluzie. Semnalele acustice și luminoase funcționau. Concluzia noastră este că tânăra de la volan nu a fost atentă la trecerea la nivel cu cale ferată și la semnalele acustice și luminoase", spune procurorul.

Reamintim că pe 17 mai, patru tinere din Maramures de 20 si 21 de ani si-au pierdut viata pe centura ocolitoare a Jiboului dupa ce masina in care se aflau a fost lovita de un tren. Printre ipotezele posibile care au dus la accident a fost si faptul ca semaforul de la trecerea la nivel cu cale ferata nu functiona corespunzator.

Imediat dupa tragedie, la finele lui mai, Camera Deptuatilor, in calitate de for decizional, a adoptat o lege prin care prevede ca trecerile la nivel cu cale ferata a tuturor drumurilor europene, nationale sau care prezinta un grad ridicat de risc de producere de accidente rutiere - cum este si centura Jiboului - sa aiba la nivel cu calea ferata montate bariere. 

Daca CFR nu va monta bariere, va putea fi amendata cu sanctiuni intre 50.000 si 250.000 de lei. 

Adauga comentariu