Primarii sălăjeni care nu primesc bani de a Guvern vor apela la credite pentru a finaliza proiectele de dezvoltare rurală

Adunarea Generală a Filialei Sălaj a Asociaţiei Comunelor din România s-a întrunit ieri în sala Porollisum a Consiliului Județean. Boncidai Csaba, președintele Asociației Comunelor din România, filiala Sălaj a declarat că la nivel de județ există foarte multe proiecte de dezvoltare pe rol, iar pentru a duce la bun sfârșit programele de dezvoltare rurală câștigate de primării, se va apela la credite sau fonduri europene.

''Unde trebuie să contribuim dacă cumva bugetul va fi mai sărăcăcios și nu vom primi alocări pentru a plăti contribuțiile proprii la aceste proiecte, trebuie să găsim soluția de a apela și la credite, pentru că mai ușor să apelezi la un credit de 1% sau 5% dintr-o investiție decât să aștepți 10-20 de ani până când o să ai 100 de miliarde de lei să investești într-o canalizare a unei localutăți. Este vorba de a nu rata această șansă. Și creditele sunt posibilități financiare pentru a realiza investiții Eu cred că la nivel de localități ar fi păcat să ratăm această șansă, să nu facem drumuri, să nu reabilităm școli sau dispensare, acolo unde este necesar ori să nu dotăm dispensare, ar fi păcat să nu ducem proiectele la bun sfârșit pentru că Guvernul nu ne dă bani. Aproape toate unitățile administrativ teritoriale din județ au depus proiecte dezvolatre în Programul Național de Dezvoltare Locală. Timp de 50 de ani nu au fost atâtea proiecte, cate sunt acum în derulare. Dacă nu vom avea bani din buget să susținem aceste proiecte, va trebui să apelăm la credit'', a declarat Boncidai Csaba.

În comuna Pericei sunt în prezent 12 proiecte în derulare, cel mai mare fiind asfaltarea ulițelor a cărui valoare se ridică la 12 milioane lei. Primarii așteapă acum PNDL3, iar primele proiecte vor fi în domeniul alimentării cu gaz, întrucât exisă localități care nu au alimentare cu gaz. Un deziderat pe viitor va fi prelungirea magistralei de gaz, pentru de a crea posibilitatea comunelor să se racordeze, a conchis Boncidai Csaba.

Adauga comentariu