Prima săptămână de școală pentru Marius, geniul din Cuceu + cum i-au schimbat viața oamenii cu suflet mare

S-a dus și prima săptămână de școală de după vacanța de iarnă. Printre miile de elevi care s-au întors la scoală s-a numărat și Marius Raț, băiatul de 9 ani din Cuceu, cel cu un destin mult prea dureros. 

Marius spune că a fost foarte bine în vacanță, s-a distrat, a petrecut mult timp cu familia, însă i-a fost extrem de dor de școala și în special de matematică, materia lui preferată și unde este un campion.

"M-am distrat de minune în vacanță și mi-a plăcut foarte mult, dar am așteptat să înceapă școala. Mi-a fost dor de matematică și de colegii mei", ne-a spus Marius Rat, campionul la matematică.

Marius Raț este băiatul din Cuceu cu un destin mult prea dureros la o vârstă așa fragedă. Casă în care locuiește a fost până nu demult o epavă, însă cu ajutorul unor oameni cu suflet mare destinul său este le cale să se schimbe. 

În mai puțin de o lună casa a suferit modificări serioase, are geamuri noi, casa a fost tencuită și placată cu poliester și pregătită oarecum de iarnă. Mai mult, imobilul nu avea nici măcar un horn, iar tot fumul de la sobă mergea spre podul casei și în orice moment putea izbucni un incendiu. Și problema hornului a fost rezolvată tot cu ajutorul oamenilor cu suflet mare. De asemenea, familia Raț nu dispunea nici de o toaletă în casă, iar pentru mama lui Marius era un adevarat dezastru. Nu se poate mișca decât cu ajutorul unui cadru metalic. Și acest lucru este le cale să se schimbe. O trupă de muncitori mobilizată de primarul Jiboului, Dan Ghiurco mai are puțin și termină construcția toaletei. Geniul de doar 9 ani a fost ajutat de foarte mulți oameni, fiecare cu cât a dispus. Unii au donat bani pentru Marius, iar alții iau donat lucruri necesare pentru un trai decent.

Cei care vor să dea o mână de ajutor sunt așteptați să ne sune la numarul 0742143234, să ne scrie pe oricare din conturile noastre de facebook, să ne trimită un mesaj pe ziaruldesalaj@gmail.com sau să ne viziteze la redacție de luni până  vineri între orele 10 și 16 pe strada 22 Decembrie 1989 numărul 21/A lângă Biserica Baptistă Maghiară. 

 

Adauga comentariu