Povestea unei tinere voluntare de la SMURD Sălaj. Alături de paramedici a reușit să salveze numeroase vieți omenești

Elena Petronela Horvath, 28 ani, este voluntar din anul 2017 al serviciului SMURD Sălaj. Tânăra a participat la peste o sută de misiuni și susține că merge cu drag să facă voluntariat deoarece se simte împlinită atunci când îi poate ajuta pe cei din jurul ei.

Meseria de bază a Elenei este de asistent medical generalist, iar din acest motiv a și mers pentru a fi recrutată ca voluntar la SMURD. Până să se înscrie ca voluntar la SMURD credea că pompierii doar merg să stingă focul, însă apoi a realizat cât de grea este atât meseria de pompier, cât și cea de paramedic la SMURD. 

Tânăra a urmat un curs de prim-ajutor calificat la Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Avram Iancu" din Cluj-Napoca, unde a și efectuat un stagiu de pregătire pentru a putea fi considerată paramedic. 

Tânăra participă la toate misiunile SMURD unde este solicitată. A avut peste o sută de intervenții, inclusiv la accidente rutiere cu persoane încarcerate, sinucideri sau la persoane aflate în stop cardiorespirator. 

Cea mai mare satisfacție a ei a fost atunci când au fost solicitați să intervină la o persoană în vârstă de 36 de ani aflată în stop cardiorespirator. După aproximativ 30 de minute de masaj cardiac, alături de echipaj, victima a fost readusă la viață, fiind transportată la spital cu funcții vitale. 

"Fiecare misiune e grea în sensul ei deoarece nu știi ceea ce te așteaptă când ajungi la caz. Am participat și la incendii de locuință și la persoane cu tentativă de suicid și la accidente rutiere. Cele mai grele misiuni mi se par cele în care sunt implicați copii deoarece am o slăbiciune pentru copii", spune tânăra.

Adauga comentariu