Poliția Locală Zalău are 6 zile de concediu în plus față de cetățeanul de rând pentru că agenții sunt expuși la RADIAȚII

Din anul 2014 agenții de la Poliția Locală Zalău au șase zile în plus de concediu față de cetățeanul de rând. Decizia a fost luată pe vremea PNL-istului Radu Căpîllnașiu, fiind motivată de faptul că agenții sunt expuși la radiații. 

Informația a fost confirmată astăzi de priamrul actual, Ionel Ciunt, care a mărturisit că acesta este dreptul agenților și nu poate face nimic în acest sens pentru că la hotărâre din 2014 sunt anexate mai multe documente care arată că se depășesc valorile maxime admise privind câmpul electromagnetic la sediul Poliției Locale Zalău. Mai mult, Ciunt susține că există și o hotărâre de Guvern ce datează din 1992 care le dă dreptul polițiștilor la astfel de zile de concediu. 

Să spunem că în 2014 determinările făcute de Centrul Regional de Sănătate Publică Cluj la sediul Poliției Locale Zalău au scos în evidență depășiri ale valorilor maxime admise privind câmpurile electromagnetice de radiofrecvență și microunde.

sursa foto - Graiul Sălajului

Adauga comentariu