Partidele mici care valorează enorm în economia politică a Sălajului

Sunt șapte partide mici în județul Sălaj care pot înclina balanța la alegeri în favoarea unui candidat sau al altuia. Sunt inclusiv comune care au viceprimari din partea acestor partide mici, iar aici va fi miza politică și la localele din 2020.

Dacă partidele mici vor rămâne tare pe poziții și vor scoate în anumite comunități scoruri mari, atunci s-ar putea alege atât cu viceprimari cât și cu intrarea în Consiliul Județean. Cel mai cunoscut caz este al celor de la UNPR care au ajuns în 2016 în Consiliul Județean Sălaj cu 7 voturi peste pragul electoral și au negociat un psot de viceprimar la Bobota.

Cei mai mulți consilieri locali îi are UNPR - 23, urmat de PPMT (partid maghiar) cu 10 consilieri. Mai sunt șapte consilieri locali de la PNȚCD (posibil aliat al PSD în 2020) și cinci consilieri de la Partidul Ecologist, cei mai mulți în comuna Chieșd.

Partida Romilor Pro Europa are și ea 4 consilieri locali la fel ca Partidul Social Românesc, iar Partidul Civic Maghiar are trei consilieri locali. 

Adauga comentariu