Orașul Jibou va avea anul acesta primele blocuri reabilitate din fonduri europene. Locatarii trebuie sa se constituie în asociații de proprietari

Orașul Jibou va avea anul acesta primele blocuri reabilitate din fonduri europene. Pentru a putea obține fonduri pentru reabilitarea blocurilor din oraș este nevoie ca proprietarii de apartamente sa se constituie în asociații de proprietari, termenul până la care jibouanii pot face acest lucuru fiind 31 martie 2019. Pentru relații și informații despre constituirea asociațiilor de proprietari pot obține de la Biroul Urbanism al Primăriei Orașului Jibou.

În prima etapă, la Jibou vor demara lucrări de intervenție privind creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe O1 și O2. Lucrarea este elaborată ca urmare a necesitătii constatate de Unitatea Administrativă Teritorială Jibou de a crește performanța energetică a blocurilor situate pe strada  Garoafelor, nr.3-5, bloc O1-O2. Scopul lucrării este de a determina indicatorii tehnico-economici ai soluțiilor și măsurilor energetice a clădirilor rezultate în urma efectuării expertizei tehnice și a auditului energetic, în conformitate cu legislația din domeniul construcțiilor și cu reglementările tehnice în vigoare.

Primarul orașului Jibou, Dan Ghiurco a declarat că este vorba de 80 de apartamente în cele două blocuri, iar în prezent lucrarea se află în faza de precontractare cu Agenția de Dezvoltare Regională N-V. Termenul de începere a lucrărilor depinde de timpul în care va fi semnat contractul de finanțare, durata de derulare a licitației și achiziția câștigătorului ce va executa lucrările de reabilitare.

”În prezent suntem în faza de precontractare cu ADR, termenul de începere a lucrărilor depinde de cât timp va trece până să semnăm contractul de finanțare, având în vedere că noi suntem in faza de precontractare, deci depinde cand semnăm, cât durează licitația, apoi achiziția câștigătorului licitației care va face lucrarea” a declarat Dan Ghiurco, primarul din Jibou. 

Adauga comentariu