O bătrânică de 80 de ani, refuzată de mai mulți zălăuani, a fost ajutată să-și găsească o locuință de către un angajat al Ambulanței Sălaj

Să fii om e lucru mare, asta o demonstrază și Călin Dumitru Pastean, un angajat cu suflet mare al Serviciului Județean de Ambulanță Sălaj. Călin a ajutat zilele trecute o bătrânică în jurul vârstei de 80 de ani să-și găsească o locuință în Zalău, după ce femeia a fost refuzată de mai multe persoane pe motiv că e prea în vârstă și nu o pot lăsa să locuiască în chirie.

Întreaga poveste a fost redată de Corina Țurcaș, cea care a încercat să ajute bătrânica aflată în impas. Aceasta mărturisește că "de câteva zile încercam să găsesc o soluție pentru a ajuta o bunicuță de 80 ani să își caute o chirie. Am luat-o de mână și am mers cu dânsa să vizualizăm o garsonieră și un apartament, dar din cauza vârstei a fost refuzată. Sincer vă spun, am simțit din plin deznădejdea ei și mi-am dorit din tot sufletul să o ajut", povestește Corina Turcaș.

Ulterior Corina a apelat la oamenii cu suflet mare din Zalău și într-un final a dat peste Călin. Întreaga poveste cu lux de amănunte o povestește chiar Corina Turcaș în rândurile ce urmează. 

"Am postat anunt pe grupul de facebook mamici descurcarete din Salaj, un grup drag mie, unde de cele mai multe ori am gasit rezolvare la diverse probleme. Nu aveam asteptari prea mari, dar am zis ca macar incerc, poate cineva intelege ca e nevoie sa gandeasca cu inima si va intinde o mana de ajutor. Odata vazut apelul meu, o tanara s-a oferit sa o primeasca sa stea cu ea in garsoniera, o alta doamna a propus sa se mute in apartamentul ei pana revin in tara copiii, dar am primit un mesaj de la o alta mamica, care mi-a spus ca s-ar putea sa ma ajute fratele ei. 

Și intr-adevar, dimineata, la prima ora, un domn, un adevarat domn, m-a sunat, s-a prezentat Calin si mi-a spus ca o lasa pe bunicuta sa locuiasca in garsoniera lui. Am tinut sa ii amintesc varsta ca sa nu vad iar in ochii bunicii deznadejdea ca nu e acceptata si spre surprinderea mea, raspunsul a ramas acelasi.

Repede am luat telefonul sa o sun sa ii dau vestea cea buna, dar din pacate a intrat mesageria. De la euforie am trecut instant la o stare de agitatie, daca nu mai reusesc sa dau de ea? Nu stiam daca va mai veni la mine, pentru ca nu stabilisem asta cand ne-am despartit, dar surpriza, am vazut-o intrand pe usa, cum a intrat i-am zis sa imi dea telefonul sa i-l pornesc, era descarcat.

Și desigur i-am spus ca un domn va veni dupa ea sa o duca sa vada o garsoniera si daca ei ii place, va locui in ea. Nu ii venea sa creada, inca avea indoieli ca nu cumva sa se razgandeasca proprietarul. Am linistit-o cat am putut si in scurt timp a fost dusa la adresa. A venit foarte incantata, deja isi facea planuri cum isi va muta lucrurile de unde statea iar Calin, omul cu inima buna a zis ca rezolva el asta si ca totul se va intampla chiar acum. Si asa a si fost. Dupa-masa am mers la noua ei casa, toate lucrurile erau gramada, dar am gasit o bunica vesela si zambitoare, ceea ce m-a bucurat nespus.

Am plecat lasand-o fericita in locuinta ei. Ma inclin in fata unui mare domn Pastean Calin Dumitru, un om care e unul dintre salvatorii multora, dar azi dincolo de job, a fost salvatorul bunicutei, RESPECT", descrie Corina Țurcaș cele petrecute. 

 

 

Adauga comentariu