Municipiul Zalău se transformă într-un oraș VERDE

Anul 2020 va fi pentru Zalău unul foarte important. Încet, încet municipiului condus de Ionel Ciunt va suferii transformări radicale. Dacă singurul bulevardul din oraș a fost pus la punct încă de anul trecut, în acest an vine rândul cartierelor să se modernizeze. Vor fi amenajate o serie de spații verzi pe unele imobile vechi sau degradate. În concluzie, orașul condus de Ionel Ciunt se transformă într-unul verde. 

În acest sens, primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt a semnat două contracte de finanțare din fonduri europene nerambursabile, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020. Unul dintre contracte este pentru proiectul ”Amenajare de spații verzi pe imobile abandonate sau degradate din Municipiul Zalău – etapa I” și unul pentru realizarea obiectivului de investiții ”Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea și echiparea unității de învățământ preșcolar „Grădinița cu Program Prelungit nr. 5” din municipiul Zalău”.

În cadrul primului proiect, enumerat, se vor amenaja spații verzi pe 10 terenuri abandonate sau degradate, astfel: Cartier Meseș - str. Corneliu Coposu;  Str. Oborului; Cartier Brădet - Coada Lacului; Str. Viitorului; Aleea Digului; Cartier Dumbrava – str. V. Deleu; Cartier Dumbrava – str. S. Bǎrnuţiu; Cartier Dumbrava – str. V. Deleu și str. General Dragalina; Cartier Brǎdet – str. Gh. Doja și str. B. P. Haşdeu; Dispensar CFR 1 şi 2. Valoarea totală a contractului de finanțare este de 15.602.917,79 lei cu TVA.

Al doilea contract de finanțare semnat se referă la ”Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea și echiparea unității de învățământ preșcolar „Grădinița cu Program Prelungit nr. 5” din municipiul Zalău”, care are ca scop restabilirea siguranţei în exploatarea clădirii, creșterea performanței energetice a clădirii, extinderea acesteia cu un corp de clădire, precum și dotarea unității de învățământ cu echipamente specifice. 114 copii cu vârste între 3 și 6 ani, precum și cadrele didactice vor beneficia de pe urma acestui proiect. Valoare totală a contractului de finanțare este de 4.521.218,80 lei cu TVA.

”Transformarea terenurilor abandonate sau degradate în spații verzi, înseamnă un ambient plăcut în orașul nostru, iar modernizarea și echiparea unității de învățământ preșcolar ”Grădinița cu Program Prelungit nr. 5”, înseamnă creșterea gradului de confort pentru 114 copii, cu vârsta între 3 și 6 ani, acest aspect influențând pozitiv actul educațional”, a transmis primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt. 

În prezent, Municipiul Zalău, în actualul exercițiu financiar 2014-2020, are semnate un număr de 27 de contracte de finanțare din fonduri europene nerambursabile. Pentru 6 dintre acestea este finalizată execuția lucrărilor sau serviciilor, iar pentru 14 au contracte de execuție a lucrărilor în derulare, în timp ce pentru 7 contracte de finanțare sunt în derulare achizițiile de lucrări, urmînd, ca după finalizarea procedurilor, să fie demarată execuția acestora.

foto - zalausj.ro

 

 

Adauga comentariu