Mărturiile cutremurătoare ale unui sătmărean aflat în carantină în Zalău: ”Am ajuns de patru zile în carantină si nu am fost testați. Nimeni nu ne caută, nimeni nu vorbește cu noi”

Tot mai multe persoane scot la iveală faptul că autoritățile române nu prea se implică în actuala criză de coronavirus. Este și cazul autorițăților din Sălaj, care potivit unor oameni aflați în carantină sunt depășite de situație, nu știu ce să făcă și cum să acționeze. 

Un sătmărean care se află acum în carantină într-un hotel din Zalău ne-a mărturisit făptul că din momentul în care a fost pus în carantină nimeni nu l-a căutat nici măcar telefonic. Mai mult, bărbatul din Satu Mare susține că încă nu i s-au recoltat probe pentru a fi testat. Este foarte grav că nu a fost testat, având în vedere că în mașina cu care s-a întors în România, o femeie a avut febră și a fost luată la vamă. 

Acesta a ajuns vineri seara în Zalău, după ce s-a întors din Franța, zona Paris. În România a intrat prin Vama Nădlac, alături de mai multe persoane într-o mașină. 

”Am ajuns în România vineri seara pe la Vama Nădlac, alături de mai multe persoane într-o mașină. De acolo ne-au adus în Zalău, în carantină. Am fost plasați într-un hotel din oraș, păzit de jandarmi. De când am fost plasați (vineri seara) în carantină, nimeni nu ne-a căutat, nici măcar telefonic. Mai mult, nu am fost testați de nimeni și deja suntem de 4 zile în România. Ce este mai grav, e faptul că în mașină cu noi se afla o femeie care a avut febră și a fost mutată la vamă. Nu stiu unde au dus-o dar cred că la Arad, după cum se vorbea  prin vamă. Nu stiu ce să facem aici, am vrea să ni se facă teste. Autoritățile sunt depășite de situație”, spune sătmăreanul aflat în carantină în Zalău. 

În prezent, oficial, este cun singur caz de COVID-19 în județul Sălaj, iar 216 persoane sunt în carantină, în timp ce 1.777 sunt izolate la domiciliu. 

 

 

foto cu caracter informativ

foto - ziarulromanesc.at

Adauga comentariu