"Manevră" în Primăria Zalău pentru doi PSD-iști influenți

Cele mai importante funcții din Primăria Zalău și anume fotoliul de secretar și cel de administrator public au ajuns pe mâna PSD-ului. Ambele posturi au o mică manevră însă prin care niciunul dintre titularii postului nu se află în funcție. De ce? Secretara a plecat în concediu de maternitate la câteva zile după ce a câștigat concursul, iar administratorul public a plecat în Guvern. Cele două posturi, deși au rămas fără titulari, nu au mai fost scoase la concurs ci s-a ales varianta de compromis.

Secretara Primăriei Zalău a plecat în concediu de maternitate imediat după ce a promovat în funcție

Bianca Marina Fazekas a ajuns în luna februarie secretar al Primăriei Zalău, după ce a câștigat concursul la care s-a prezentat ca unic candidat. Bianca Marina nu a stat însă prea mult prin Primăria Zalău, asta deoarece și-a luat concediu de maternitate la scurt timp după ce a primit funcția de secretar al municipiului. Așa se face că doamna Claudia Florica Ardelean, director la Direcția Administrație Publică ocupă temporar și funcția de secretar al Primăriei. 

Bianca Marina Fazekas este soția PSD-istului Răzvan Fazekas, comisarul șef al Gărzii de Mediu Sălaj, fost secretar de stat. Să mai spunem că funcția de secretar al municipiului a devenit vacantă după ce Stelian Potroviță s-a pensionat pe 10 iulie anul trecut. 

Călin Forț are ce funcție vrea. Și secretar de stat și administrator public

Călin Forț, cel care vrea să devină președinte al PSD Zalău, este ce vrea dânsul. Asta deoarece fotoliul de administrator public nu a mai fost scos niciodată la concurs după plecarea sa în Guvern. De ce? Pentru că s-a găsit o șmecherie prin care Forț să rămână cu funcție indiferent de ceea ce se întâmplă la București. Astfel, Forț a fost doar suspendat din funcția de adminsitrator public al Zalăului, iar în momentul când va pleca din funcția de secretar de stat va putea să se întoarcă liniștit în funcția de administrator public. Asta dacă nu pierde Ciunt primăria. Dar așa ceva nu prea este posibil cu actuala opoziție. 

Totuși este interesant cum înainte de a ajunge Forț administrator public trebuia neapărat o persoană în acest fotoliu. S-a organizat concurs, a fost promovat de Forț, iar acesta a plecat apoi din această funcție în Guvern. Brusc, după plecarea lui Forț, orașul nu mai simțea nevoia de administrator public.

Norocul lor este noul Cod Administrativ care spune că administratorul public poate fi numit de acum înainte de primar, fără concrus.

Adauga comentariu