MAMA care a vrut să-și vândă copilul, pusă în libertate, sub control judiciar de Tribunalul Sălaj

Măsură incredibilă luată de Tribunalul Sălaj, în cazul mamei care și-a vândut copilul. Magistrații sălăjeni au pus-o în libertate pe Rezmiveș DC Andreea, sub control judiciar. Aceeași măsură a fost stabilită și în cazul lui Nicolae Munteanu, bărbatul din Huedin care ar fi cumpărat copilul. 

Tribunalul Sălaj a decis vineri să respingă propunerea DIICOT Sălaj de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a celor doi inculpații. Decizia nu a fost definitivă, iar procurorii au atacat sentința cu apel. 

Din rechizitoriul procurorilor DIICOT Sălaj

La data de 5 septembrie, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Sălaj au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților R.A. și M.N., pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, fals în declarații și instigare la fals intelectual.

În fapt s-a reținut că, la data de 20 iulie anul acesta, inculpata R.A., în vârstă de 20 de ani, din județul Sălaj, a dat naştere unui copil la Spitalul Orăşenesc Huedin, ocazie cu care a fost abordată de inculpatul M.N., în vârstă de 54 de ani, din județul Cluj, care i-a propus să îi cumpere nou-născutul.

În acest scop inculpatul M.N. i-a oferit inculpatei R.A. suma de 15.000 lei (3.000 euro) sumă pe care urma să o achite în două tranşe, respectiv 1.000 euro în momentul întocmirii certificatului de naştere, iar restul sumei de bani urmând să fie achitată în momentul în care copilul împlineşte vârsta de un an.

Pentru a da aparență de legalitate vânzării-cumpărării minorului nou-născut, având în vedere că inculpata R.A. a fost de acord cu propunerea inculpatului M.N., cei doi au convenit să declare în fals că inculpatul M.N. este tatăl biologic al minorului, acesta să-l recunoască și pe cale de consecință să intre în posesia lui, pe o cale aparent legală, respectiv ca părinte al său.

În acest sens, la data de 23 iulie, cei doi inculpați s-au deplasat la Oficiul de Stare Civilă din cadrul Primăriei Oraşului Huedin, județul Cluj, unde fiecare a dat o declarație pe propria răspundere cu privire la faptul că inculpatul M.N. este tatăl biologic al copilului născut la data de 20.07.2019 de către inculpata R.A., în urma unei relații pe care aceștia ar fi avut-o anterior.

După ce a fost obținut certificatul de naștere, inculpatul M.N. i-a plătit inculpatei o parte din suma convenită, respectiv 2.100 de lei.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sălaj și Jandarmeriei Române.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

În cursul zilei de joi, 6 septembrie 2019, inculpații R.A. și M.N. au fost prezentați Tribunalului Sălaj cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Magistrații au hotărât că trebuie să fie puși în libertate sub control judiciar. 
 

 

sursa foto - stirile PRO TV

Adauga comentariu