Magistrații sălăjeni vor protesta pe scările tribunalelor

Judecătorii şi procurorii sălăjeni vor participa luni, 18 decembrie, între orele 12.00 şi 13.00, la un protest împotriva modificărilor aduse Legilor justiţiei de către parlamentari. 

Cristi Danileț, judecător la Tribunalul Cluj și formator la Institutul Național al Magistraturii, a postat pe pagina sa de socializare un text prin care anunță că „luni, între orele 12-13, judecătorii și procurorii din județele Cluj, Sălaj, Maramureș, Bistrița-Năsăud vor ieși în fața tribunalelor, îmbrăcați în robe! Ei vor protesta împotriva modificărilor aduse la legile justiției și a codurilor penal și de procedură penală. Sperăm că la fel vor proceda magistrații din celelalte județe ale țării.

Magistrații români nu vor accepta nepăsători ca Parlamentul să dezbată legi date în favoarea infractorilor. Este o rușine ceea ce se întâmplă. Legile nu se fac pentru anumite persoane.

În momentul de față judecătorii penaliști și procurorii discută necesitatea de a intra săptămâna viitoare într-o formă de protest. 

Așadar, luni vom anunța și noi: SUNTEM CU OCHII PE VOI! Dacă trebuie să iasă și magistrații în stradă sa înțelegeți că e groasă, atunci o să facem și asta, să vuiască Europa!” mai spune judecătorul Danileț în declarația sa.

 

Adauga comentariu