Locuinţe destinate închirierii pentru tinerii din comuna Nușfalău. Apartamentele sunt construite în amplasamentul din strada Gării

Nouă locuinţe pentru tineri, destinate închirierii au fost recepționate în 19 iunie în comuna Nușfalău. Este vorba de trei apartamente cu o cameră şi şase apartamente cu două camere, construite în amplasamentul din strada Gării nr. 65/A, cu regim parter + două etaje. La nivelul județului Sălaj, Agenția Națională pentru Locuințe, instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a finalizat 338 de unități locative, dintre care 228 în municipiul Zalău, 9 unități locative în Bobota, 18 în Crișeni, 35 în orașul Șimleul Silvaniei și câte 24 de unități locative în Crasna și Sărmașag.

Programul de construcții de locuințe pentru tineri, destinate închirierii a fost lansat de ANL în anul 2001. Locuinţele sunt construite pe terenuri puse la dispoziţia Agenției de către autorităţile publice locale. Beneficiarii acestor locuințe sunt tineri între 18 şi 35 de ani care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuinţă. Accesarea se face prin depunerea de cereri la primării care urmează să întocmească listele de repartiţii.

În prezent, în urma ultimelor modificări legislative locuinţele pentru tineri pot fi achiziţionate de chiriași, după o perioadă de închiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare egale către autorităţile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare, prin Programul Prima Casă sau cu achitarea integrală a preţului final din surse proprii. Valoarea de înlocuire care se utilizează în prezent la calcularea de către autoritățile publice locale a prețului de vânzare al locuințelor, stabilită printr-un ordin al ministrului dezvoltării regionale și administrației publice și valabilă până la data publicării următorului ordin în Monitorul Oficial este de 1.578,57 lei pe metrul pătrat, inclusiv TVA.

Adauga comentariu