La Jibou a fost făcut primul pas pentru anveloparea blocurilor de locuințe cu fonduri europene. Edilul Dan Ghiurco a semnat la ADR primul proiect care vizează reabilitarea a două imobile din oraș

Primarul orașului Jibou, Dan Ghiurco a semnat vineri la Agenția de Dezvoltare Regionala primul proiect de anvelopare a blocurilor prin POR 2014-2020. Proiectul include lucrări de intervenție privind creșterea performanțelor energetice a blocurilor de locuințe O1 și O2, situate pe strada Garoafelor nr.3-5. Primarul orașului Jibou, Dan Ghiurco a declarat că este vorba de 80 de apartamente în cele două blocuri, iar odată ce contractul a fost semnat cu Agenția de Dezvoltare Regională N-V, termenul de începere a lucrărilor mai depinde de durata de derulare a licitației și achiziția câștigătorului care va efectua lucrările de reabilitare a celor două imobile. 

Dan Ghiurco: ”Vineri am semnat la Agenția de Dezvoltare Regionala, primul proiect de anvelopare a blocurilor prin POR 2014-2020, cu titlul, Lucrări de intervenție privind creșterea performanțelor energetice ale blocurilor de locuințe O1 și O2. Este vorba de 80 de apartamente în două blocuri. Vom intra imediat în procedura de achiziție, dupa care dacă nu sunt contestații și avem un câștigător va urma demararea efectivă a lucrărilor. Pentru a ne încadra în termenul de opt luni, perioada de execuție a lucrărilor, vrem să scoatem proiectarea și execuția împreună pentru a scurta timpul efectiv de lucru. Valoarea contractului este de aproximativ 1.680.000 lei.Termenul de începere a lucrărilor depinde de cât timp va dura licitația, apoi de achiziția câștigătorului licitației care va executa lucrările”. Edilul Dan Ghiurco reamintește jibouanilor, proprietari de apartamente că pentru a obține fonduri pentru reabilitarea blocurilor în care locuiesc, trebuie să se constituie în asociații de proprietari până în data de 31 martie 2019. Mai multe informații despre constituirea asociațiilor de proprietari se pot obține la Biroul Urbanism al Primăriei Orașului Jibou.

Adauga comentariu