Inspectoratul Școlar Județean Sălaj clarifică situația celor 28 de elevi izolați la domiciliu

Inspectoratul Școlar Județean Sălaj a clarificat situația celor 28 de elevi care sunt izolați la domiciliu. Dari Toma, Inspector Școlar General Adjunct, ne-a explicat că acești elevi provin din familii ai căror părinți s-au întors din Italia. Mai mult, inspectorul susține că aceste cifre provin de la directorii unităților de invățământ. 

”Noi am primit o hotărâre, nr.2 a Comisiei Naționale pentru Situații de Urgență care dispune acest lucru. Avem obligativitatea de a raporta zilnic cazurile de izolare la domiciliu spre Ministerul Educației și Cercetării. Noi am trimis adresa în școli și aceste cifre provin din raportările directorilor din unitățile de învățământ. Sunt persoane care s-au întors din Italia. Sunt elevi ai căror părinți s-au întors din străinătate, iar acei elevi ai căror părinți s-au întors din alte zone din Italia, decât cele trei, sunt deja la școală”, ne-a declarat Dari Toma. 

Potrivit Comitetului pentru Situații de Urgență Sălaj, pe raza județului nu sunt confirmate cazuri de Coronavirus și nici persoane suspecte care să necesite carantină. 109 persoane sunt în acest moment în izolare la domiciliu și monitorizate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Sălaj. 

Va reamintim că un singur caz de Coronavirus a fost depistat în România, la un tânăr din județul Gorj. 

 

foto - digi24.ro și realitateadebacău.net

 

Adauga comentariu