Gică Popescu sprijină acțiunea jurnaliștilor Eduard Farcaș și Cristian Bîrjac prin care încearcă să-l ajute pe Marius, copilul genial din Cuceu

Internaționalul român Gică Popescu sprijină acțiunea jurnaliștilor de la Ziarul de Sălaj, Eduard Farcaș și Cristian Bîrjac prin care încearcă să-l ajute pe Marius, copilul genial din Cuceu al cărui destin a fost prea dureros. 

Marele fotbalist român a dat asigurări celor doi jurnaliști că Marius va primi un cadou de Crăciun cu totul și cu totul special - un tricou cu semnătura originală a lui Gică Popescu.

Gestul nu poate decât să ne bucure, ținând cont de mobilizarea exemplară a sălăjenilor care au donat enorm de mult în ultimele 24 de ore pentru Marius. S-a ajuns ca suma donată să fie impresionantă, iar de acum înainte hainele și alimentele nu mai sunt o problemă pentru familie. Cu sprijinul primarului din Jibou se va reuși chiar realziarea unei băi în interiorul casei pentru Marius.

În materialul video găsiți povestea lui Marius, geniu în matematică, care la 9 ani vorbește limba engleză foarte bine, dar care a avut un destin dureros, trăind allături de părinții săi într-o casă dărăpănată. Veniturile familiei sunt de 600 de lei lunar, deoarece cei doi părinți sunt handicapați, deși și-ar dori să lucreze.

Reamintim că Gica Popescu a fost capitanul titratei FC Barcelona, cu care a castigat Cupa Cupelor, dar a mai evoluat si la alte echipe de top din Europa precum PSV Eindhoven, Tottenham sau Galatasaray, cu cea din urma castigand Cupa UEFA in anul 2000.

Internationalul a participat cu echipa nationala de fotbal a Romaniei la trei turnee finale ale Campionatelor mondiale (1990, 1994 si 1998) si la doua ale Campionatelor europene de fotbal (1996 si 2000).

 

Adauga comentariu