FOTO. Politicienii au primit o palmă grea de la SOCIETATEA CIVILĂ - cum arată Casa lui Iuliu Maniu, reabilitată cu donații de la oamenii de rând

Casa marelui om politic Iuliu Maniu a fost lăsată într-o stare avansată de degradare. Politicienii au făcut tot ce a ținut de ei, adică au bătut mult și fără rost din gură, iar oamenii care au ținut la memoria marelui înaintaș politic au rămas doar cu vorbele. Asta până în anul 2015 când preotul Cristian Borz din Bădăcin, alături de jurnaliștii de la Sălajul Pur și SImplu (jos pălăria), au demarat campania națională de salvare a casei memoriale, prin care au încercat să strângă bani să reabiliteze căsuța în care cândva Maniu lua decizii pentru țară.

Și au reușit!

Patru ani, 550 de donatori, oameni simpli cu suflet mare și aproximativ 245.000 de euro donați din buzunarul fiecăruia. Adică în medie 445 de euro donați de fiecare persoană în parte. Desigur, au fost oameni cu suflet care au donat 20 de euro și oameni care au donat 1.000 de euro. Dar per ansamblu, fiecare a făcut cât a putut. Iar rezultatul și concluzia este simplă, acolo unde politicul nu-și bagă nasul se face treabă bună și cu bani puțini.

Casa lui Iuliu Maniu din Bădăcin este acum o bijuterie, iar așa cum admitea și opinia publică, politicienii au rămas cu vorbitul, iar oamenii le-au dat, așa cum li se cuvine, o palmă dureroasă peste obraz.

Nici Conisliul Județean Sălaj, nici Ministerul Culturii, nici nimeni nu a fost tare interesat de soarta acestei clădiri, pentru că de la vorbe la fapte e cale lungă. Iar în acest caz faptele au fost făcute de oamnii simpli, în timp ce politicienii au rămas cu vorbele.

Meritul este al dumneavoastră, al societății civilie, dar și al domnului Cristian Borz, cel care a fost sufletul acestui proiect.

Lăsăm fotografiile să vorbească de la sine. 

 

Adauga comentariu