Fostul șef al DNA Cluj, încuscrit cu un primar cercetat pentru fapte de corupție, candidat la șefia DNA Structura Centrală

Unul dintre cei cinci procurori care candidează pentru funcţia de şef al DNA este Crin-Nicu Bologa, în prezent prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj. Fost şef al DNA Cluj, Bologa a fost în 2017 protagosnistul unui episod care a vulnerabilizat un important dosar de corupţie.

Ziar de Cluj a scris în urma cu doi ani despre o fainoasă nuntă din județul Sălaj. De ce faimoasă? Pentru că socrii erau Crin Bologa și primarul Septimiu ȚURCAȘ care a fost trimis în judecată pentru fapte de corupție.

În vârstă de 47 de ani, Crin Bologa a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai“ din Cluj-Napoca în 1995, după care a lucrat ca procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Zalău. Din 1999 până în 2005 a fost procuror criminalist la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj, iar în 2005, la doar 33 de ani, a fost numit şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţiei - Serviciul Teritorial Cluj, fiind, la acea vreme, cel mai tânăr procuror ajuns într-o funcţie atât de importantă. Invocând motive familiale, Bologa a renunţat la acest post ianuarie 2008 şi s-a reîntors ca simplu procuror la parchetul sălăjean. Un an mai târziu a preluat şefia Secţiei Judiciar, pe care a asigurat-o până în 2013, când a devenit prim-procuror al judeţului. Potrivit relatărilor din presa locală, cel mai greu caz instrumentat de Bologa pare a fi fost o crimă petrecută în 2003.

Procurorul deține zece proprietăți: două parcări în Cluj-Napoca, un teren în Cluj-Napoca, două terenuri în Zalău, un alt teren în Sălaj, un teren agricol în județul Constanța, două apartamente la Cluj-Napoca și o casă la Zalău. Pe lângă acestea, se plimbă cu un BMW X3 și un Audi A3, dar are și bani în conturi în sumă de 57.572 de lei, adică peste 12.000 de euro. Crin Bologa câștigă lunar peste 14.000 de lei, în timp ce soția sa, angajată la Serivicul de Probațiune de la Tribunalul Sălaj, mai duce acasă lunar 4.000 de lei, conform declarației de avere. Pe lângă salariu, Crin Bologa câștigă 5.100 de euro din chirii. A închiriat un apartament și o parcare la Cluj-Napoca. În total, într-un singur an, Crin Nicu Bologa are un venit net de 246.400 de lei.

Nuntă românească: socrul mare, primar de oraș și inculpat, nora e fiica fostului șef DNA Cluj, nuntași au fost procurori și judecători. Dreptatea cine o face?

Adauga comentariu