Finul europarlamentarului Vasile Blaga, un sălăjean de 57 de ani din comuna Ip, a fost reținut în Oradea pentru FURT și complicitate la FURT

Sălăjeanul Coriolan Pop Bruchental (57 ani, din comuna Ip) fostul soţ al deputatei Ionela Pop Burchental, finul lui Vasile Blaga şi fost acţionar al clubului Green Pub din Pasajul Vulturul Negru Oradea a fost reținut duminică seara pentru furt. Finul lui Blaga a fost reținut împreună cu un interlop celebru din Iași, poreclit "Passaris de România". Sălăjeanul este acuzat că, alături de complicele său, au comis mai multe spargeri. 

Cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore, iar luni procurorii au solicitat arestarea celor doi bărbați. Ieșeanul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în timp ce finul lui Blaga a fost plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, scrie Bihoreanul. 

Indivizii sunt bănuiţi că, în noaptea de 7 spre 8 iulie, între orele 23 şi 6, au pătruns prin escaladare şi efracţie într-o locuinţă din Oradea, de unde au sustras un ceas de mână bărbătesc şi două portmonee cu acte personale, carduri bancare şi 2.600 lei, provocând un prejudiciu în valoare de circa 10.000 lei, conform Poliției Bihor. 

Ieșeannul mai este bănuit că în noaptea de 13 spre 14 iulie (sâmbătă spre duminică), a intrat tot prin escaladare şi efracţie, într-o locuinţă din Oradea, de unde au furat bijuterii din aur, DVR-ul sistemului de supraveghere video şi alte bunuri, cauzând un prejudiciu în valoare de aproximativ 50.000 euro. În timp ce bărbatul din Sălaj este bănuit că l-ar fi transportat la şi de la locul faptei şi ar fi asigurat complicitatea morală şi materială în timpul şi imediat după comiterea faptei, arată un comunicat al Poliției Bihor, preluat de Bihoreanul. 

În aceeaşi noapte, de sâmbătă spre duminică, cei doi au mai dat o spargere, intrând în efracţie într-o altă casă din Oradea, de unde au furat o scară folosită pentru a putea escalada şi pătrunde în locuinţa respectivă, cauzând un prejudiciu apreciat la 2.000 lei.Poliţiştii bihoreni au recuperat în proporţie de 80% prejudiciul cauzat.

Ieșeanul Cojocaru a fost prins în Piaţa Rogerius din Oradea, cu mascaţii, dat fiind că este extrem de periculos. Acesta a mai avut condamnări pentru jafuri armate, şi chiar omoruri, fiind considerat cel mai titrat infractor ieşean, originar din Tansa, Belceşti.

Să spunem și că sălăjeanul Coriolan Pop Bruchental este din comuna Ip, județul Sălaj. Acesta este fostul șoț al deputati PDL Ionela Pop Bruchental şi fin de cununie al politicianului Vasile Blaga. 

Ionela Pop Bruchental a divorţat de sălăjean în 2006, înainte ca acesta să fie condamnat definitiv la 4 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul "Floriol", pentru contrabandă cu ulei, împreună cu un amic cu care aducea zeci de transporturi de ulei în ţară cu documente falsificate, aplicând o ştampilă confecţionată chiar de ei cu antetul "Vama Română", ca şi cum ar fi achitat taxele vamale.

La vremea respectivă, sălăjeanul s-a predat pentru ispăşirea pedepsei abia după ce a fost dat în urmărire generală şi a executat până la urmă doar 2 ani şi 7 luni, fiind eliberat în 2009 pentru bună purtare.

În 2012, el şi-a deschis localul Green Pub, unul dintre cele mai mari pub-uri din Pasajul Vulturul Negru Oradea, însă a ieşit din acţionariat în vara anului trecut, când, se pare că ar fi avut mai multe probleme penale în Germania, mai scrie Bihoreanul. 

sursa foto - libertatea și cotidianul

Adauga comentariu