Eveniment de excepție „Flori, fete și băieți, melodii și cântăreți” la Grădina Botanică din Jibou în 8 iunie. Banii strânși la eveniment vor fi utilizați pentru administrarea grădinii botanice

Grădina Botanică "Vasile Fati" din Jibou găzduiește mâine, 8 iunie începând cu ora 12:00 evenimentul „Flori, fete și băieți, melodii și cântăreți”. Grădina trece printr-o perioadă dificilă din punct de vedere financiar, astfel că personalul angajat încearcă să facă în așa fel încât grădina botanică să impresioneze în continuare prin peisaje, serele cu plante exotice, complexul acvaristic și parcul zoo.

Participanții la eveniment se vor putea bucura de concertele byron, Lucia și TZUC, vor putea participa la ateliere de olărit, opincărie, fierărie sau prezentare de arme, realizate de Geto-Dacii. La eveniment vor fi prezente și truck-uri cu street food. De asemenea, pe perioada evenimentului, la Grădină va avea loc și o expozitie de artă contemporană care reprezintă colecția de artă contemporană a Centrului de Cercetări Biologice Jibou, rezultat al celor șapte ediții anuale ale simpozionului de arte vizuale, Arta în Grădină.

Grădina Botanică din Jibou este considerată cea mai frumoasă din România și una dintre cele mai cunoscute grădini botanice din Europa, iar cei prezenți la eveniment vor avea ocazia să participe la un tur ghidat, organizat cu prilejul acestui eveniment. Iubitorii de natură vor putea pleca acasă cu un suvenir de la Grădină, având posibilitatea să aleagă între sucul de mere produs din fructele din livada grădinii botanice și plante ornamentale/aromatice.

Evenimentul „Flori, fete și băieți, melodii și cântăreți” este realizat în parteneriat cu Centrul de Cercetări Biologice Grădina Botanică „Vasile Fati” Jibou și are ca obiectiv principal creșterea vizibilității Grădinii Botanice Jibou în Transilvania, dar și ajutorarea personalului grădinii pentru îngrijirea spațiilor acesteia. Pretul unui bilet este de 10 lei, iar pentru elevi, studenți și pensionari 5 lei. Intrarea este gratuită pentru copiii sub 7 ani. Banii obținuți prin intermediul acestui eveniment vor fi donați câtre Grădina Botanică din Jibou, urmând să fie folosiți în scopul administrării grădinii.

Partenerii evenimentului sunt Centrul de Cercetări Biologice Grădina Botanică „Vasile Fati” Jibou, Komiti, Amprenta Advertising, PMA Invest și More Design.

foto: facebook Centrul de Cercetari Biologice Gradina Botanica "Vasile Fati" Jibou

Adauga comentariu