Două noi blocuri ANL pentru tinerii zălăuani. Imobilele se află în construcție în cartierul Dumbrava Nord

Două blocuri de locuințe ANL se află în prezent în construcție în cartierul Dumbrava Nord din municipiul Zalău. Directorul general al Agenției Naționale pentru Locuințe, Andrei Cosmin Țurcanu și viceprimarul municipiului Zalău, Nicolae Fazakaș au efectuat ieri o vizită de lucru în zonă pentru a analiza stadiul de execuție a lucrărilor aferente celor două blocuri ANL, respectiv un bloc P+6 și unul P+10 care la momentul actual sunt ridicate până la nivelul 2 și 3. După finalizarea lucrărilor, cele 100 de apartamente vor fi date spre închiriere tinerilor din municipiul Zalău.

Tinerii care depun cereri pentru obținerea unei locuințe ANL trebuie să fie majori, în vârstă de până la 35 de ani de la data depunerii cererii și să poată primi repartiție pentru locuință în cel mult 36 de luni de la împlinirea acestei vârste. Titularul cererii de locuință și ceilalți membri ai familiei acestuia trebuie să nu dețină sau să nu fi deținut o altă locuință în proprietate și să nu fie beneficiarul unei alte locuințe cu chirie proprietate de stat, proprietate a unității administrativ-teritoriale sau a unității în care își desfășoară activitatea, ne informează Primăria Zalău.

Restricția referitoare la nedeținerea unei locuințe în proprietate nu are în vedere locuințele înstrăinate în urma unei acțiuni de partaj sau locuințele trecute în proprietatea statului în mod abuziv și care nu au fost retrocedate în natură. Restricția nu se aplică în cazul dețierii cu chirie a unui spațiu locativ în cămine de familiști sau nefamiliști și nici chiriașilor din locuințele preluate abuziv de stat și care fac obiectul unor solicitări de retrocedare sau care sunt retrocedate către foștii proprietari. De asemenea, restricția nu se aplică în situația în care titularul cererii de locuință dețin alături de alte persoane cote-părți dintr-o locuință, dobândită în condițițiile legii. Titularul cererii de locuință trebuie să își desfășoare activitatea în Zalău sau în localitățile Crișeni, Hereclean, Aghireș și Panic. 

Solicitanții care își desfășoară activitatea în afara municipiului Zalău trebuie să facă dovada că au domiciliul stabil de cel puțin un an în oraș. Repartizarea locuințelor se face în limita fondului disponibil, luându-se în considerare atât locuințele libere din fondul existent, cât și locuințele ce urmează să fie finalizate în cadrul unor obiective de investiții aprobate și cuprinse în programul de construcții de locuințe pentru tineri destinate închirierii, cum este și cazul celor două imobile aflate în construcție în cartierul Dumbrava Nord.

Adauga comentariu