De mâine elicopterul SMURD de la Jibou devine operațional. ATENȚIE, sălăjeni!!! Este pentru situații de urgență nu pentru dureri de burtă sau diaree

Așteptat de ani de zile, elicopterul SMURD de la Jibou va fi operațional începând de mâine. În cadru festiv și în prezența lui Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situații de Urgență, mâine la Jibou va avea loc ceremonia de operaționalizare a elicopterului, la sediul Secției de pompieri Jibou.

Astfel, într-un demers comun al autorităților administrației publice județene și centrale, va fi disponibil un nou serviciu, și anume, unul aeromedical, care va face intervenția echipelor de specialitate mult mai rapidă și mult mai accesibilă pentru victimele aflate în situații de urgență, pe aproape întreg teritoriul celor 6 județe din regiunea de Nord-Vest.

În acest context au fost executate în incinta Secției de pompieri din Jibou, lucrările aferente hangarului pentru elicopterul SMURD, cu o zona de parcare de aproape 327 mp, a depozitului pentru medicamente și tehnică medicală dar și a spațiilor de serviciu (birouri și sală multifuncțională) și a celor pentru odihnă destinate personalului medical și a echipajelor de zbor, precum și asigurarea înălțimii culoarelor de zbor necesare, instalațiile de deservire a clădirilor fiind trecute prin subteran.

Valoare investiției este de de aproape 1.650.000 lei realizată cu sprijinul Consiliului județean și într-o abordare partenerială, de specialitate, cu reprezentanți ai Inspectoratului de aviație civilă și ai SMURD. 

Acest elicopter este mană cerească pentru județul Sălaj, având în vedere că zilnic se petrec tot felul de nenorociri. Râmâne de văzut cum vor aprecia sălăjenii acest serviciu. Un lucru este cert, acest elecopter este destinat situațiilor de urgență și nu a durerilor de burtă, așa cum s-a întamplat în urmă cu câteva luni în Suceava, când un senator PSD, Virginel Iordache fost dus la București, cu dureri de burtă, fiind diagnosticat cu enterovirus, potrivit obiectivdesuceava.ro. 

foto - Consiliul Judetean Salaj

Adauga comentariu