Cine este afaceristul împotriva căruia au protestat peste 300 de locuitori din satul Horoatu Crasnei

Peste 300 de locuitori ai satelor Horoatu Crasnei și Stârciu, în frunte cu familia priamrului Florian Sur, au protestat pe 16 august împotriva lui Nicu Sabou, patronul fabricii de săpun despre care Garda de Mediu susține că funcționează ilegal. 

Fabrica de săpun, aflată lângă școala din sat, emite noxe poluante. Mirosul este unul insuportabil, iar particule de praf și cenușă ajung pe fructele și legumele sătenilor, astfel că acestea devin necomstibile.

Sătenii nu mai suportă chinul traiului de zi cu zi. Aceștia au susținut în timpul protestului că patronul fabricii își bate joc de ei și nu le ascultă rugile. Mai mult, liderii grupului de protestatari au anunțat că vor angaja un avocat și vor deschide un proces în instanță pentru închiderea fabricii. 

Fabrica din Horoatu Crasnei este deținută de Nicolae Sabou, nimeni altul decât fratele mult mai celebrului Pavel Sabou, patronul firmei Sandana. 

Cumnata lui Niolae Sabou, deși este acționar în fabrica Sandana, are un loc de muncă călduț în Primăria Zalău, de unde câștigă 37.000 de lei anual. Aceiași sumă o câștigă și din acțiuile la firma Sandana.

Revenind la Nicu Sabou. Acesta deține acum firma Ortos Prod, care are o cifră de afaceri de 3,8 milioane de lei și un profit de un milion de lei. Firma are însă și datorii de 455.000 de lei. 

Nicu Sabou a avut împreună cu fratele său - Pavel - firma Natural Prod COM, care a luat naștere în anul 1992, și a dispărut din peisaj în 2005. 

De altfel, cei doi frați sunt apropiați ai PNL Sălaj - veniți pe filiera vechiului PDL -  dar și a deputatului Lucian Bode 

Comentarii

-

27.08.2018 13:10

Rataților, nu știți nici sa scrieti corect

Adauga comentariu