Ce spune Vasile Bulgărean despre elevii de la CNS

Vasile Bulgărean, directorul Colegiului Național "Silvania" a ieșit public zilele trecute cu o analiză a rezultatelor liceului. Acesta susține că generația care a ieșit pe poarta unității de învățământ a avut rezultate de excepție și a dus Colegiul Național Silvania în top trei licee din România. 

Redăm integral textul acestuia:

An de an așteptăm cu nerăbdare rezultatele obținute de elevii liceului nostru atât la examenul maturității cât și la examenele de admitere, note care încununează o muncă susținută cu seriozitate și devotament pe parcursul anilor de liceu. Ne mândrim și în acest an cu rezultate frumoase care ne situează în rândul instituțiilor de prestigiu din țară.

Dintre rezultatele unei generații de excepție am putea aminti câteva: Pop Bogdan Petru, premiul al II-lea și Medalie de Aur la Olimpiada Națională de Informatică, rezultat ce i-a permis să reprezinte România la Olimpiada Balcanică care va avea loc în luna septembrie în Atena, Grecia; Neghină Dragoș, Mențiune și Medalie de Argint la Olimpiada Națională de Informatică; 7 medii de 10 la Bacalaureat obținute de: Balog Andreea Alexandra, Corondeanu Denisa Diana, Ghilea Ramona Claudia, Gorgan Lorena Florina, Iacob Paul, Mureșan Bianca și Olăhuț Alexandra Maria, iar cu medii cuprinse între 9.90 și 9.96 au fost 6 elevi.


Un alt test pentru acestă generație a fost admiterea la facultate, 85% dintre elevi sunt declarați admiși la universități de prestigiu precum Universitatea" Babeș-Bolyai", Universitatea Tehnică, Universitatea de Medicină și Farmacie "Iuliu Hațieganu", Universitatea de Stiințe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, Universitatea din Oradea-Facultatea de Medicină și Farmacie, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș, UOM Manchester School of Arhitecture, University of Groningen-Facultatea de Fizică din Olanda, Academia Tehnică Militară din București, University College London- Psychology and Language Sciences, Universita Cattolica del Sacro Cuore din Milano. Dintre absolvenți, 6 au fost admiși cu media 10: Iacob Paul, Vlaicu Denisa, Negrean Alexandra, Kerestes Beata, Nagy Tifani și Varga Katalin.
Felicit generația 2018-2019 și invit generațiile următoare să le urmeze exemplul. Le doresc absolvenților o vacanță binemeritată.

 

Adauga comentariu