Bazele sportive ale Primăriei Zalău seamănă cu o dugheană inestetică și insalubră. În total, reabilitarea lor a costat 1,5 milioane de euro

Stadionul Municipal Zalău, Baza de Tenis și Sala Sporturilor arată ca o dugheană inestetică și insalubră. Cu toate că reabilitarea acestora a costat în total 1,5 milioane de euro, toate sunt prost întreținute, iar aspectul lor este unul desprins parcă dintr-un oraș african de mâna a treia, nu dintr-un oraș civilizat așa cum se pretinde Zalăul.

Stadionul din Zalău se confruntă cu o mare problemă în interior, în special pe tunelul ce duce spre vestiare. Mai tot timpul acesta se umple de igrasie și mucegai și oricât ar zugrăvi Primăria pereții, situația tot așa rămâne. Vestiarele sunt și ele insalubre, tribunele tot așa, iar zona de recuperare a sportivilor este sub orice critică - sauna nu funcționează, iar bazinul de recuperare al sportivilor arată mai rău ca un ștrand din Africa. 

Totuși, Primăria Zalău ne scoate ochii că la stadion s-a făcut o investiție de 367.000 de euro. Nu în ce ar fi trebuit însă, ci într-un gard. Măcar gard să avem, dacă sportivii se îmbolnăvesc cu zilele acolo. Să sperăm că FRF va omologa stadionul pentru Liga a III-a. Dacă va refuza FRF este oricum cine să tragă sforile... 

La Sala Sporturilor aceeași poveste. Reabilitată cu mare tam-tam cu aproape un milion de euro, sala este un rateu al administrației. În interiorul sălii, chiar în zona de joc, plouă, apa se prelinge pe pereți, iar tencuiala cade. În sala de protocol aceeași poveste. Mai mult, aerul condiționat nu a funcționat aproape niciodată. Au fost momente când s-au desprins bucăți de tencuială de pe pereți chiar în timpul unor meciuri oficiale. Să mai spunem că pe un perete interior se vede cum s-a prelins apa de ploaie. Mai mult, s-a format și igrasie pe peretele respectiv. Sunt zone, tot din interior, unde și aici a căzut tencuiala de pe perete. 

Cei de la Sala Sporturilor sunt revoltați pe situație, Alexandru Pura directorul de la Patrimoniu din cadrul Primăriei Zalău a promis că se va face ceva, dar deocamdată am rămas cu vorbele din câte susțin cei de la sală. 

Nici Baza de Tenis nu arată prea bine. Investiția lui Radu Căpîlnașiu în sportul alb se deteriorează încet și sigur. Probabil și datorită faptului că directorul de acolo nu prea se ocupă de bază. Reabilitată cu 212.000 de euro, baza de tenis arată sub orice critică. Stâlpii care delimitează terenurile stau să cadă în orice moment, tribunele sunt niște imporvizații de fier, iar clădirea refăcută se distruge încet. Deși se pretinde o bază modernă, deja sunt locuri de unde tencuiala a căzut de pe perete. Nici suprafața de joc nu e într-o stare prea bună. În terenurile acoperite suprafața de zgură are denivelări, iar linile de marcaj ale terenului sunt inexistente pe unele porțiuni. 

Adauga comentariu