Amalia Marc, nora lui Tiberiu Marc schimbă viața oamenilor cu zâmbetul pe buze

Nora lui Tiberiu Marc, Amalia Marc, explică pe pagina ei de facebook cum reușește să schimbe viața oamenilor...cu zâmbetul pe buze. Amalia Marc este medic în nutriție și deține paginile dr. Amalia Marc și Amelias. 

În urmă cu două zile, într-o postare pe facebook, Amalia a explicat cum reușește să schimbe viața pacienților prin interes și zâmbet.

”Cabinetul medical este locul unde ar trebui să mergi cu inima deschisă, dispus să vorbești orice cu medicul tău. Medicul, care ar trebui să știe multe despre tine, nu doar despre durerea care te apasă de 2 zile. Cu cât știm mai multe despre un pacient, cu atât îl putem ajuta mai mult sau îi putem îmbunătăți viața la un anumit nivel. De multe ori tratamentul este clar, fără dubiu. Se scrie o rețetă, pacientul își "scoate" medicamentele, le ia conform indicațiilor și durerea dispare. Doar că...vorbele auzite, încurajările rostite, sfaturile oferite, zâmbetul dăruit și mângâierea dată...acestea rămân cu pacientul până la următorul consult și îi fac mai mult bine decât m-aș fi gândit vreodată. Aud în cabinet destul de des: “d-na dr. am slăbit numai de dragul dvs.", "de când am venit aici am început să-mi iau glicemiile mai des și mă controlez mai bine", "de când v-am cunoscut mănânc mai multe legume, nu credeam că pot fi gătite în atât de multe feluri", "abia am așteptat să vă revăd, să vedeți cât am slăbit", "de când am grijă la ce mănânc pentru diabet, mi s-a redus și tensiunea". Am aproape un an de cabinet și am realizat un lucru extrem de important: când arăți interes, când îți pasă, când vrei să ajuți, când faci totul pentru omul din fața ta...îți va răspunde. Va mânca mai sănătos, va face mai multă mișcare, se va monitoriza mai des. Va încerca să fie mai bine. Nu spun că sunt pe placul tuturor, nu am cum să fiu și este în regulă asta. Dar știu că ofer tot ce am mai bun la fiecare consultație și simt că mi se întoarce “investiția” la fiecare nouă întâlnire cu pacienții mei”, explică Amalia Marc. 

La scurt timp comentariile de apreciere au început să apără și nu au fost puține. 

”Sunteti un om deosebit nu cred că este cineva care a fost la d-voastră și a plecat nemulțumit de cuvintele și sfaturile pe care le dași, sunt cel mai bun tratament”, a scris o anume doamă Mia.

”Vorbele mi-au mers la inimă! Așa este. Am avut plăcerea să vă cunosc personal, m-ați tratat cu multă răbdare, interes, afecăiune și mai ales cu zâmbetul pe buze”, a comentat doamna Felicia. 

”Doamna doctor AMALIA este un doctor deosebit şi un OM minunat. Am avut mare noroc că am bătut la uşa dânsei pentru un consult şi am fost foarte mulțumită de atitudinea doamnei doctor cât şi a asistentelor cu care face o echipa foarte frumoasă. Nu am găsit nicăieri vorbă bună şi caldă din partea unui doctor care să te monitorizeze în fiecare lună să vadă cum te simți şi cum eşti cu starea de sănătate. Nu am mai intâlnit dar nici nu am auzit ca o echipa condusa de un medic oricare ar fi el să te sune să vadă cum eşti. Am învățat să mănânc sãnătos, să țin cont de sfaturile doamnei doctor şi am teuşit să țin glicemia sub control fără tratament doar schimbându-mi stilul de viațã şi pentru acest lucru nu am cuvinte de MULTUMIRE pentru doamna doctor Amalia Marc”, este mesajul de mulțumire a domanei Puie. 

sursa foto - Amalia Marc Facebook

Adauga comentariu