ACȚIUNE în forță pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 și respectarea ordonanțelor militare

De la primele ore ale acestei dimineți,  angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Poliției Locale și cadre ale Ministerul  Apărării Naționale, au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 și pentru respectarea prevederilor ordonanțelor militare.

În mai puțin de patru ore de la debutul acțiunii, polițiștii au aplicat 59 de sancțiuni contravenționale în valoare de 24905 lei.
Din totalul sancțiunilor, 38 au fost aplicate la regimul circulației rutiere, 11 pentru nerespectarea Ordonanței Militare, iar celelalte pentru încălcarea altor acte normative.

Tot în cadrul acțiunii a fost retras și un certificat de înmatriculare.

Acțiunea forțelor de ordine va continua pe tot parcursul acestei zile, o centralizare a rezultatelor urmând să fie făcută publică în cel mai scurt timp.
Atragem atenția că sancțiunile au fost majorate semnificativ, prin modificarea OUG 1/1999. Până acum, cetăţenii care erau sancţionaţi pentru nerespectarea restricțiilor de circulație, cum ar fi lipsa declaraţiei pe propria răspundere la deplasările în afara locuinţei, plăteau în termen de 15 zile jumătate din minimul legal, adică 50 de lei. Din data de 2 aprilie, amenzile pentru persoanele fizice care nu respectă ordonanțele militare au crescut și au următoarele valori: minim 2.000 lei și maxim 20.000 lei, față de minim 100 și maxim 5000 de lei, cât erau până acum.
Amenda minimă pentru persoanele juridice care nu respectă ordonanțele militare a crescut de la 1.000 de lei cât era până acum, la 10.000 de lei. Maximul amenzii pentru persoane juridice rămâne stabilit la 70.000 de mii de lei.

Adauga comentariu