55.000 de conexiuni la internet, telefonie și TV din Sălaj, afectate după mai multe incidente la rețea

Peste 55.000 de conexiuni la internet din județul Sălaj au fost afectate în anul 2018 din cauza unor incidente la rețeaua de telecomunicații din județ, arată un studiu al Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, preluat de HotNews. 

Numărul incidentelor de securitate din rețelele telecom din România a crescut cu 66% anul trecut, fiind afectate aproape 15 milioane de conexiuni, dar durata incidentelor a scăzut semnificativ, a anunțat miercuri Arbitrul telecom (ANCOM). Constanța a fost cel mai afectat județ cu 64 de incidente, la polul opus fiind Ialomița cu 9 incidente. Cele mai multe conexiuni afectate au fost cele de telefonie mobilă și SMS.

În 2018 s-au înregistrat 556 de incidente cu impact semnificativ asupra securității și integrității rețelelor și serviciilor de comunicații electronice, în creștere cu 66% față de 2017. Acestea au afectat, în total, aproape 15 milioane de conexiuni. Cele mai multe conexiuni afectate de incidentele semnificative sunt cele de telefonie mobilă și SMS (peste 7,6 milioane de conexiuni), urmate de serviciile de internet mobil (peste 4,7 milioane de conexiuni), telefonie fixă (peste 1 milion de conexiuni) și internet fix (aproximativ 1 milion de conexiuni), cele mai puțin afectate fiind cele de retransmisie a programelor audiovizuale (aproximativ 438 de mii de conexiuni). 

Un incident cu impact semnificativ este acela care afectează un număr mai mare de 5.000 de conexiuni timp de cel puţin o oră.

În Sălaj au fost semnalate 11 astfel de incidente, adică au fost afectate în jur de 55.000 de conexiuni. 

 

Adauga comentariu