4 zile până la alegeri. Voi vota cu DACIAN CIOLOȘ și cu doi de DA. Mergeți la vot și exprimați-vă opinia

Au mai rămas 4 zile până la alegerile europarlamentare din 26 mai, când vom alege oamenii care vor face parte din Parlamentul European. De asemenea, duminică românii sunt chemați la urne și pentru un referendum al justiției. Trebuie să raspundă cu DA sau NU, la doua întrebări, care va schimba țara din temelii. Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție? și Sunteti de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare și cu extinderea dreptului de a ataca ordonanțele direct la Curtea Constituțională? sunt cele două întrebări la care trebuie să răspundă românii. 

Eu cu siguranță voi merge la vot, așa cum am făcut la toate alegerile la care am avut dreptul să particip. Este important să votezi. Doar noi putem schimba ROMÂNIA. Noi, poporul avem puterea în mână, chiar dacă nimeni nu recunoaște. Este dreptul nostru să ne decidem soarta, este dreptul nostru să alegem pentru noi, este dreptul nostru să nu lăsăm morții să voteze.

Eu merg la vot așa cum mai spus. Si votez cu DACIAN CIOLOȘ. De ce? Pentru că este singurul om în care am încredere că poate să facă ceva pentru țară. Este un ardelean ambițios și mai mult un sălăjean care a venit de jos și a urcat pe cele mai înalte trepte ale politicii europene. Și a făcut multe pentru români și în special pentru agricultori cât timp a fost comisar european.

După o lungă negociere între Comisia Europeană, Parlamentul European şi Consiliul UE, s-a ajuns la un acord politic și s-a adoptat Politica Agricolă Comună (PAC). PAC-ul lui Cioloș a cuprins măsuri care ajută tinerii fermieri și care acordă o antenție mare asupra protecției mediului. De asemenea, măsurile lui Cioloș au vizat și gestionarea pragmatică a bugetului pentru a putea fi sprijiniți fermierii activi și a pus accent pe calitatea hranei, pe dezvoltarea rurală și a reglementat piața produselor agricole. 

Dacian Cioloș a condus mai bine de un an și Guvernul României, în perioada noiembrie 2015 - ianuarie 2017. Și a făcut-o foarte bine din punctul meu de vedere. Și-a adus lângă el oameni din afara politici, pe tehnocrați, persoane din toate mediile de afaceri, școliți în afara României, acolo unde disciplina și corectitudinea este mai presus de orice. 

Cu siguranță DACIAN CIOLOȘ nu este DUMNEZEU și nu putea să le facă pe toate, însă cea mai importantă realizare a sa, în fucția de premier este transparența în instituțiile publice din România. Atât instituţiile, cât și companiile de stat au fost obligate să-și publice pe site-urile proprii și pe transparenta-bugetar.gov.ro toate cheltuielile, veniturile, contractele şi toate procedurile de achiziţii. De asemenea, Guvernul Cioloș și-a pus amprenta și asupra reducerii birocrației prin înfiinţarea Comisiei de Tăiat Hârtii cu scopul de a simplica relația cetăţeanului cu administraţia. A eliminat mai multe acte şi a pus bazele efectuării plăţilor de taxe şi impozite pe internet cu cardul bancar. A reușit să mărească salariile din Sănătate și Educație, a redus TVA la 9% pentru materia primă necesară lucrărilor agricole și a eliminat impozitul pe venit în setorul de cercetare. 

Sunt doar câteva dintre motivele care m-au făcut să votez cu DACIAN CIOLOȘ la aceste alegeri europarlamentare. Știu că nu este omul perfect, dar încearcă măcar să se apropie de perfecțiune. 

Doi de DA la referendum

În ceea ce privește referendumul justiției voi alege ”DA” pentru ambele întrebări. De ce? Pentru că vreau o Românie cinstită condusă de oameni corecți, nu una condusă de poiliticieni care mai mult sunt prin birourile DNA-ului pentru declarații. Pentru că m-am săturat să privesc cum mor oamenii cu zile în spitalele din România din cauza șpăgilor și a incompenței medicilor. Pentru că imi iubesc copilul și vreau să trăiască într-o țară în care politicienii nu fură de la ei și nu fac afaceri pe spinarea lor. Pentru că nu vreau să fiu ”pustiu” la mine în țară și să-i duc dorul copilului meu. Nu mai vreau condamnați la pușcărie catre să legifereze doar pentru ei. Vreau o României normală. 

M-am săturat. Ajunge cu joaca în România. Este timpul să ieși la vot și să oferi schimbarea. Du-te și votează. Este dreptul tău. Nu sta acasă, poate vei regreta în viitor. 

Adauga comentariu