1 Decembrie acasă la Iuliu Maniu

Ziua Națională a României, 1 Decembrie, a fost sărbătorită așa cum se cuvine și la casa marelui înaintaș politic Iuliu Maniu. A fost primul an de când s-a reabilitat clădirea când în interiorul imobilului a fost ținută o serbare în cinstea lui Maniu. 

Reamintim că în anul 2015 preotul Cristian Borz a decis să demareze o acțiune civică prin care să strângă fonduri pentru a reabiltia clădirea.

Patru ani, 550 de donatori, oameni simpli cu suflet mare și aproximativ 245.000 de euro donați din buzunarul fiecăruia. Adică în medie 445 de euro donați de fiecare persoană în parte. Desigur, au fost oameni cu suflet care au donat 20 de euro și oameni care au donat 1.000 de euro. Dar per ansamblu, fiecare a făcut cât a putut. Iar rezultatul și concluzia este simplă, acolo unde politicul nu-și bagă nasul se face treabă bună și cu bani puțini.

Casa lui Iuliu Maniu din Bădăcin este acum o bijuterie, iar așa cum admitea și opinia publică, politicienii au rămas cu vorbitul, iar oamenii le-au dat, așa cum li se cuvine, o palmă dureroasă peste obraz.

Adauga comentariu